Nu kan WordPress.com sider komme på Fediverset

Pluginet ActivityPub bliver nu også tilgængelig for alle WordPress.com sider, så de kan komme på Fediverset.

Tilbage i marts 2023 overtog Automattic som står bag WordPress det plugin der kan tilkoble WordPress sider til Fediverset. Pluginet hedder ActivityPub for WordPress, og er udviklet af Matthias Pfefferle. Pluginet skaber en forbindelse med Fediverset, så de indlæg du skriver på WordPress automatisk bliver en del af Fediverset. Det betyder blandt andet at du kan læse dem fra Mastodon. Du kan læse mere om det plugin her.

I lang tid har det plugin været beta, og altså ikke endelig klar til produktionssider, selvom det har været brugt til disse. Det betyder også at det har udelukkende været selvhostede WordPress sider der kunne installere pluginet og få deres WordPress side på Fediverset.

Men det er slut nu. Pluginet er nu kommet over version 1, og er nu også tilgængelig for alle med WordPress.com sider. Både dem der betaler for WordPress.com og dem der har en gratis hjemmeside der. Nedenunder kan du se et eksempel fra WordPress.com, hvor det kan aktiveres og hvordan man kan følge siden fra Fediverset.

Udover Mastodon og WordPress, er der allerede mange tjenester der er tilkoblet Fediverset. Tumblr som Automattic også ejer har også meddelt at de vil gøre mediet tilgængelig fra Fediverset. Det samme har Meta’s Twitter-konkurrent Threads også gjort.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x