ActivityPub – et plugin der får din WordPress side med i Fediverset

Med ActivityPub bliver din WordPress side en del af Fediverset, så du kan interagere med bl.a. Mastodon profiler.

Mastodon er et decentralt socialt netværk, der minder lidt om Twitter. Det er en del af Fediverset, som er en gruppe af sociale systemer der kan snakke sammen. Det geniale er at alle kan åbne en Mastodon server, og så koble den på Fediverset, og interagere med de andre brugere og servere.

Nu har jeg også fundet et plugin, som kan koble din WordPress hjemmeside på Fediverset. Det hedder ActivityPub, og kan gratis installeres fra WordPress’ pluginside. Det er udviklet af tyskeren Matthias Pfefferle.

Når du har installeret ActivityPub, skulle dine WordPress indlæg gerne kunne ses på Mastodon, eller en anden server på Fediverset. Din profil vil også kunne ses der. Hvis jeg for eksempel har brugernavnet @andreas på it-blogger.dk, hvor ActivityPub er installeret, så vil jeg kunne søge på @andreas@it-blogger.dk på Mastodon og finde profilen.

Det er meget vigtig at dine permalink indstillinger ikke er sat til standard. Ellers virker det ikke og under Helbredstjek, kan du finde en fejl hvor der står “Your WebFinger endpoint does not return valid JSON for…”. Bare skift permalink indstillinger så virker det.

Se hvem der følger dig

Når pluginet virker, så kommer der automatisk et indlæg ud på Fediverset med titlen på indlægget og et link. Der bliver genereret en profil i Fediverset, som folk på fx. Mastodon kan følge. På den måde kan de se når der kommer nye indlæg.

Du kan i WordPress se hvem der følger dig. Det kan du i backend under Brugere og så Followers.

Se kommentarer til dine indlæg

Når folk skriver en kommentar til dine indlæg i Fediverset, så er det muligt at få importeret de kommentarer ind i WordPress. Både så du opdager dem og så de kan inkluderes i de kommentarer der vises på hjemmesiden. Her skal du installere det plugin der hedder IndieWeb, som er et plugin der samler en masse plugins der gør din hjemmesides tilstedeværelse på Fediverset bedre. Når det er installeret kan du gå ind i backend og vælge IndieWeb, så Extensions og her installere en række andre plugins. Det er det plugin der hedder Webmention og Semantic-Linkbacks der gør at kommentarerne kommer ind i WordPress. Udover kommentarerne bliver du også informeret, hvis nogen liker eller booster dine indlæg. De kommentarer kan du vælge at slette, så de ikke vises på hjemmesiden.

Du kan læse mere om hvordan du kommer igang med Mastodon her, og hvilke danske servere der findes. Hvis du har nogle spørgsmål til ActivityPub, og hvordan det fungerer i WordPress, er du velkommen til at skrive en kommentar nederst.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Marco Janssen siger:

Hi Andreas, can you point out where I need to change the permalink settings to get this plugin working??

Andreas Andersen siger:

Hi Marco, I did that in WordPress in the permalink settings. It was set to default, i.e. ?p=201, but I had to change it to a structure with titles. That worked for me. However, I am not sure that default structure will not work, because sometimes problems is solved just by changing permalinks. It is a kind of reset.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x