Skoda Elroq – Ny kommende mini-el-bil fra Skoda

Skoda vil i de kommende år lancere flere nye el-biler, hvoraf en af dem er en ny mini-bil der får navnet Skoda Elroq.

Når du skal købe en el-bil har du lige nu kun én serie at vælge imellem hos Skoda – nemlig Skoda Enyaq. Det er da også en fed bil, men med en pris på knap 400.000 kroner er det ikke alle der kan være med, når de skal skifte deres benzinbil ud med en el-bil. Mange vil måske have en mindre bil der til gengæld er billigere. Skoda har i de kommende år tænkt sig at lancere flere nye el-biler, og en af dem der kommer på markedet er Skoda Elroq, som vi ser nærmere på her.

Skoda Elroq vil blive baseret på Volkswagen-gruppens MEB platform ligesom Skoda Enyaq. Den vil være den første af de tre kommende klasser af el-biler fra Skoda, som forventes at blive lanceret de kommende år. Den forventes at blive produceret i Spanien, sammen med VW ID.2 og Cupra Raval.

Nedenunder kan du se et af de billeder der er offentliggjort af den nye model. Bemærk også at Skodas logo nu erstattes af at hele navnet bliver skrevet også foran, hvilket man for noget tid siden begyndte med på bagsiden.

Udseende af den kommende Skoda Elroq

Størrelsen af Skoda Elroq skulle være omtrent ligesom deres Karoq model, der er omkring 4,3 meter lang. Batterikapaciteten skulle fås mellem 45 og 77 kWh. Med en tommelfingerregel på at bilen kan køre 5 km/kWh vil det give en rækkevidde mellem 225 og 385 km afhængig af hvilken model du vælger.

Oprindeligt har det været planen at Skoda Elroq først skulle lanceres i starten af 2024, men der forlyder nu også rygter om at den allerede kommer på gaden i løbet af 2023. Prisen ventes at lande omkring 30.000 euro, svarende til 225.000 danske kroner.

Der er stadig mange ting vi endnu ikke ved om Skoda Elroq, men det bliver spændende at se hvad den endelige pris kommer til at lande på. Hvis prisen kunne lande omkring 200.000 kroner ville det formentlig være en bil mange kunne se sig i, hvis ikke de har et budget til at købe en bil til mange hundrede tusinde kroner. Netop den målgruppe mangler vi fortsat at se flere el-biler lanceret til.

Udover Skoda Elroq planlægger Skoda også at lancere en SUV med 7 sæder, der kaldes for Skoda Vision 7S og en anden el-bil der skulle svare til en Fabia-model.

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

3 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Tazor siger:

@andreas Er det ikke lidt misvisende at kalde den for mini? Den er ca. en halv meter længere end min Suzuki Swift, så vidt jeg kan læse mig til.Synes mange af el-biler er ret store, burde man ikke kunne lave dem mindre når motoren er mindre osv?

Bjarne siger:

Du blander 2 af skoda’s nye modeller sammen i denne artikel..

De kommer med Skoda elroq, og Skoda “mini” som er den lille skods du omtaler der skal laves med cupra raval (Urban rebel) og id2 fra vw. Det er 2 forskellige biler 😄

Andreas Andersen siger:

Hej Bjarne! Det kan jeg godt forstå du opfatter sådan. Det var dog den information der kom ud på det tidspunkt (februar 2023), og du kan se at fx. Mobilsiden.dk har skrevet det samme. Det var først i april 2023 at Skoda offentliggjorde hele serien af de kommende elbiler, herunder den du nævner, der dog har kodenavnet Skoda “Small”, ikke Skoda “mini”. Jeg ved ikke om Skoda har ændret deres planer for produktionssitet for Elroq.

https://mobilsiden.dk/nyheder/opkoblede-biler/skoda/tre-nye-elbiler-fra-skoda-skal-lanceres-tidligere/

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x