Gnucash – gratis regnskabsprogram til private

Mangler du et godt program til at føre dit husholdningsbudget og regnskab i og er Excel ikke nok? Så skulle du tage et kig på Gnucash. 
Gnucash er et opensource regnskabsprogram der findes til både Windows, Mac og Linux. Har du en Android telefon, kan du også bruge en app til Android. Desværre findes der endnu ikke en app til iPhone.
Du kan så f.eks. gemme dit regnskab i en mappe der synkroniseres med skyen og derved åbne samme regnskab fra flere computere.
Ideen i Gnucash er at et regnskab udføres efter princippet med dobbelt bogføring, dvs. hver gang du posterer en indtægt eller udgift, skal du angive en til og frakonto. Hvis du f.eks. har en indtægt vil dette svare til en “overførsel” fra en indtægtskonto til en bankkonto. En udgift vil være en overførsel fra en bankkonto til en udgiftskonto. Herudover kan du naturligvis også have overførsler mellem bankkonti.
Når man gør det på denne måde, skal summen af indtægter og udgifter nøjagtig svare til summen af aktiver og passiver. Dette svarer også til den måde man laver regnskab i en virksomhed og kan fint overføres til et husholdningsregnskab.
Gnucash
I Gnucash kan du også tjekke om saldoen af de enkelte konti passer. Således kan du angive et tjek som enten i (standard), s (beløbet er korrekt) og a (saldo er korrekt). Du kan på den måde løbende afstemme alle konti.
I Gnucash vil den også kunne autoudfylde posteringer hvis du har haft dem før – både med tekst, konti og beløb. Du kan også planlægge fremtidige transaktioner og lave en masse statistik over forventede indtægter og udgifter.
Som standard gemmes dit regnskab i en Gnucash fil der er en XML fil. Det betyder også den kan læses af andre programmer. Som alternativ kan man også gemme i MySQL, SQLite 3 eller PostgreSQL.
Gnucash er helt gratis og kan varmt anbefales. Det findes i alverdens sprog, herunder dansk.
Download Gnucash gratis her

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

4 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments

Hej
Er der nogen som ved hvordan man opsætter en medarbejder, i programmet

John Larsen siger:

Hej brugere af Gnucash.
Bruger man søgefunktonen til at finde nogle samhørende poster i regnskabet, kan det være af interesse, at søgeresultatets poster sammentælles (Totbeløb ind og Totbeløb ud).
Kan man det og hvordan?
mvh
John

Heidi Gam siger:

Hvorfor kan man ikke downloade regnskabet på dansk

Hej Heidi, det kan du også sagtens, fordi det er bare er den samme du downloader. Efterfølgende kan du skifte sproget. Hvilket operativsystem bruger du? Windows, MacOS eller Linux?

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x