Sådan finder du produktnøglen til Windows 11

Her kan du læse hvordan du finder din produktnøgle til Windows 11, som du skal bruge til en ny ren installation af Windows 11.

En produktnøgle er din licenskode som følger med en lovlig version af Windows. I Windows 10 eller Windows 11 har du mulighed for at finde den frem på denne måde:

  1. Åbn en ny kommandoprompt. Det letteste er at trykke startknappen, søge “Terminal” og åbne Windows Terminal.
  2. Her skriver du denne kode:
wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey

3. Når du trykker enter kommer produktnøglen frem som nedenunder (hvor produktnøglen dog er visket ud). Det står under OriginalProductKey.

Det kan være en god ide at gemme denne et sted hvor du altid kan finde den igen. Den kan bl.a. bruges til at installere Windows 11 fra bunden på computeren. I nogle tilfælde står produktnøglen også på selve computeren et sted på en etiket.

Som udgangspunkt kan du kun bruge produktnøglen på samme computer, som du købte Windows 11 med. Du kan ikke bare overføre produktnøglen til en ny computer, med mindre du købte Windows 11 på en bestemt måde:

  • Hvis Windows 7/8/9/10/11 fulgte med på den computer du købte, er det sandsynligvis en OEM licens. Den kan du ikke overføre til en ny PC, den er tilknyttet den enhed du har købt den på.
  • Hvis du derimod købte Windows 7/8/9/10/11 som en såkaldt Retail licens, så må du gerne bruge den på en ny computer.

Jeg håber dette gav et overblik over hvordan du skaffer produktnøglen til Windows 11, hvis du skal bruge den.

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x