Lav Windows 11 .ISO fil der springer TPM over

Hvis du vil køre Windows 11 i en virtuel maskine eller computer der ikke understøtter TPM 2.0, så skal du lave en .ISO fil der springer detektionen af TPM over. Se her hvordan.

Ved installationen af Windows 11 er sikkerhedskravene blevet skærpet i forhold til Windows 10. Blandt andet kræves understøttelse af TPM 2.0, som ikke alle computere har. Desuden understøtter alle virtuelle maskiner endnu ikke TPM, hvis du tænker at installere Windows 11 på en virtuel maskine.

Det er der heldigvis råd for, fordi du kan installere Windows 11 med en .ISO fil (installationsfil) hvor detektionen af TPM er fjernet, så den virker alligevel. Det kræver du downloader et værktøj, der downloader en Windows 11 .ISO fil og modificerer den til netop det. Det værktøj hedder AveYo’s Universal MediaCreationTool.

For at lave en .ISO fil der springer TPM over gør du følgende:

  1. Download MediaCreationTool på denne side (det er gratis). Det er en ZIP-fil du downloader, og når den er færdig med at downloade skal du pakke ZIP-filen ud. Herefter kører du filen (det kan være der kommer en advarsel her, men den accepterer du bare).
  2. Der kommer nu en menu op der hedder “MCT Version”. Her vælger du “11” og så “Create ISO”.
  3. Nu kan det være der kommer en advarsel op fra Windows Powershell hvor der spørges til om du vil tillade denne app at lave ændringer på din enhed. Det skal du sige ja til.
  4. Nu begynder programmet at downloade Windows 11 ISO filen. Bemærk det kan være der står “Windows 10”, men det er altså Windows 11 der downloader.
  5. Så skulle der gerne blive oprettet en ISO fil.

Den ISO fil der bliver oprettet skulle gerne gøre det muligt for dig at installere Windows 11 uden krav til TPM.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x