Er min Windows 10 aktiveret?

Nogle kommer engang imellem i tvivl om hvorvidt deres Windows version er aktiveret – og i det hele taget hvilken Windows version de har. Her er en guide til hvordan du finder ud af det.
Windows skal naturligvis aktiveres, når du har installeret det. Dette sker oftest automatisk når du starter en computer op for første gang. Selve aktiveringen sker som regel over internettet. Alternativt kan det gøres ved en telefonopringning.
Men hvad hvis du er i tvivl om din Windowsversion overhovedet er aktiveret? Det tjekker du således:
Først går du ind i Indstillinger, ved at vælge startmenuen og så indstillinger. Her vælger du så “Opdateringer og sikkerhed”. Så vælger du til venstre i menuen “Aktivering”.
Herefter kan du under Aktivering, se om din Windows version er aktiveret. Her vil nemlig stå “Windows er aktiveret” eller “Windows aktiveres med en digital licens, der er linket til din Microsoft konto”, hvis din Windows er aktiveret.

Samme sted kan du også se hvilken Windows version eller Windows udgave du har. I dette tilfælde er det Windows 10 Home der er installeret.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x