Sådan afspilles DVD i Windows 10

En af ulemperne ved Windows 10 er at understøttelsen for at afspille DVD film er væk 🙁 Se her hvorfor og hvad du kan gøre.
Det var måske for godt til at være sandt da Microsoft lovede alle med Windows 7 og Windows 8 en gratis opgradering til Windows 10. En af de ting der ikke blev annonceret tydeligt, var at Windows 10 kommer uden DVD understøttelse. Og vil du have den tilbage, må du betale.
Microsoft har nemlig lavet en app i Windows Store der netop kan afspille dine DVD-film. Den hedder “Windows DVD-afspiller” og koster lige nu 114 kroner. Prisen er pr. PC med Windows 10.
Hvis du har opgraderet til Windows 10 fra Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows 8 eller Windows 8.1 med Windows Media Center, tilbyder Microsoft dig dog app’en gratis – i hvert fald i en tidsbegrænset periode. Hvor længe har de ikke meldt ud, men det slutter senest når også tilbuddet om at opgradere gratis til Windows 10 stopper. App’en vil så blive automatisk downloaded fra Windows Update.
Grunden til at det nu kommer til at koste penge at afspille DVD på Windows 10 er dels at rettighederne til dette koster penge, og dem vil Microsoft nu ikke betale, når du har fået Windows gratis. Herudover er det jo den nye forretningsmodel som Microsoft kører efter: få Windows gratis, men vil du have lidt ekstra må du betale. Det er en forretningsmodel man også kalder for Fremium modellen.

Er der andre muligheder?

Heldigvis er Microsofts DVD-afspiller app ikke eneste mulighed. Jeg kan anbefale at downloade VLC mediaplayer der kan afspille stort set alle formater i verden – inkl. DVD. Og den er helt gratis.
Fordi selvom der ikke er en DVD afspiller indbygget i Windows 10 kan man sagtens anvende andre tredjepartsprogrammer.
Når du har downloadet og installeret VLC, åbner du bare programmet og trykker “File” og herefter “Open disc” for at starte en DVD film.
Håber dette hjalp på problemerne med at afspille DVD i Windows 10. Ellers er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

7 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Keld Asmussen siger:

Jeg har samme problem som jer andre, jeg kunne dog ikke bruge denne løsning, men måske andre kan.
https://support.microsoft.com/en-us/help/3145500/media-feature-pack-list-for-windows-n-editions

Gabriella T. siger:

Efter jeres kommentar, har jeg haft det sammen problem. Samt jeg var så DUM nok for at betale de (skide) 119 kr, som HELLER IKKE virker her!!! Jeg har konto hos Microsoft, så jeg skrev til dem. (3 mdr siden) og fik svaret at jeg skulle genstarter pc-en Det har jeg gjort, så har jeg brokket mig over hos dem (igen) for den virker ikke. Jeg er nok ordblind, men ikke blind, for at ikke kunne taster koden ind som fik på min mail. Den virker stadigvæk IKKE!! Undskyld mit sprog, men jeg er PIS sur!!!!
Er det noget hardware man kan køber så både CD, dvd, blue ray og brændt cd virker til den 10? Jeg hænger på 10´er eftersom jeg har købt pc sidste år
Håber på at nogen af jer har en ide
Tak på forhånd

Julie Skovsende siger:

Hej
Jeg hentede VLC, som du foreskriver. Desværre kommer der ikke noget “file” op nogle steder. Jeg kan godt gå ind og finde dvd drevet og titlen på filmen, men når jeg så klikker på det, så kommer der to mapper op ved navn AUDIO_TS og VIDEO_TS. Når man trykker på på dem, siger den at mapperne er tomme og at der derfor ikke er noget at afspille. Jeg har før set DVD, der er original, på en dvd afspiller/fjernsynet. Kan du hjælpe mig, så jeg også kan afspille dvd’er/film på min computer.
Vh. Julie Skovsende

Arne-Beck Christensen siger:

Min dvdplayer til windows 10 er ophørt med at virke. den vil ikke indlæse dvd’er mere, så jeg har installeret VLC media player istedet.
Jeg vælger menupunktet “Medier” og vælger undermenupunktet “Åben disk” og dvden indlæses nu helt problemfrit.
Er der problemer mener jeg det måske kan hjælpe at geninstallere programmet.
ABC

Margit Dahl Sørensen siger:

Jeg kan kun høre lyden fra min DVD film, ikke se filmen

Konni siger:

Min gør det samme som Margit dahl Sørenesen jeg kan høre lyd men ikke afspille dvd
jeg har lige betalt 119,-kr for noget der ikke virker windows dvd player

Preben siger:

Jeg har Win10. Et Blu-Ray drev på min pc. Har aktiveret VLC og sat en kønt dvd film i drevet.
VLC kan ikke afspille filmen som du påstår.

Hvad skal der til for at kunne afspille den?

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x