Nu lukker Google Plus

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
1Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

I starten så det ud til at blive en kæmpe succes og en reel konkurrent til Facebook. Så blev det en spøgelsesby. Og nu lukker Google Plus ned.

Tilbage i 2011 åbnede Google for et socialt netværk, der af mange blev spået til at blive en reel konkurrent til Facebook, der allerede dengang var store. Det sociale netværk fra Google fik navnet Google Plus eller Google+. 

I løbet af meget kort tid fik Google Plus ekstremt mange brugere. Allerede inden for 14 dage efter, havde Google Plus over 10 millioner brugere. Dette skyldes nok især, at Google Plus nærmest blev obligatorisk hvis man ville bruge nogle af Google’s tjenester som Youtube eller Gmail. Og hvem ville ikke det?

For hjemmesideejere og markedsføringsfolk blev Google Plus også hurtig en succes. Dette skyldes ikke mindst at Google indførte Authorship, hvor man kunne knytte sin Google Plus profil til en artikel på en hjemmeside, og dermed måske opnå en højere placering i Google’s søgeresultater. Og en bedre placering betyder jo flere besøgende og dermed flere penge, så derfor var der især mange markedsføringsfolk der brugte Google Plus. 

Da Google i 2014 besluttede at fjerne authorship, så forsvandt en del af brugen af Google Plus også. Nu var der jo ikke længere den samme fidus ved at bruge Google Plus for at booste besøgende til ens hjemmeside. Stille og roligt blev Google Plus næsten som en spøgelsesby, fordi der var godt nok en masse ligegyldig indhold, men man kunne ikke rigtig finde så meget fra ens venner som det gælder på Facebook.

Det faktum og at Google har satset mindre og mindre på Google Plus har fået mange til at spekulere i om Google Plus snart lukker. 

Nu lukker Google Plus ned

Og nu bliver det måske en realitet. I hvert fald har Google meldt ud, at de planlægger at lukke Google Plus for brugerne. Årsagen skulle være et sikkerhedsbrud, hvor udviklere fik adgang til tusindvis af brugeres profiloplysninger fra Google Plus.

Det er formentlig blandt andet Cambridge Analytica Skandalen fra Facebook som skræmmer Google. Med den skandale er Facebook for alvor kommet i modvind, ikke bare fra dets brugere men også fra myndighederne. 

I meddelelsen fortæller Google også at over 90% af de nuværende brugere af Google Plus, forsvinder inden for 5 sekunder efter de har besøgt deres profil. Google Plus er altså med andre ord meget langsomt. 

Angiveligt skulle lukningen af Google Plus ske august 2019, dvs. om mindre end et år. Nogle trofaste brugere har allerede startet en underskriftsindsamling med det formål, at bede Google om ikke at lukke tjenesten. Denne har indtil videre fået ca. 3000 underskrifter. 

Hvad er alternativet til Google Plus?

Men hvad er så alternativet til Google Plus, hvis man ikke ønsker at bruge Facebook? Ja, man kan jo altid vælge Twitter, men her skal man ikke regne med at finde så mange af ens venner heller, da det er et mere professionelt mindet socialt netværk. Herudover er det kun korte beskeder der kan skrives på Twitter.

Det nyere netværk MeWe har også prøvet at lave en konkurrent til Facebook, men det er uvis om de nogensinde kommer til at få succes med det. Det tror jeg næppe.

Heller ikke Ello gik hen og blev en reel konkurrent til Facebook. 

Der mangler altså et reelt alternativ til Facebook nu, som også kan trække almindelige brugere over. Vi må se om flere muligheder dukker op, og om nogen formår at lave en reel konkurrent til Facebook. 

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
1Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *