Din personlige Google+ konto lukkes ned den 2. april 2019

Snart lukker Google alle Google Plus konti. Læs her hvad det betyder for dig og om du skal frygte at dine billeder på Google Fotos eller mails på Gmail bliver slettet.

Det er ikke særlig længe siden at Google annoncerede, at deres Sociale Netværk Google+ snart var fortid. Udover at det aldrig blev den store konkurrent til Facebook, havde nogle datalæk gjort at Google fremskyndede lukningen. Nu nærmer tiden sig hvor det sker, og i dag har Google sendt en mail ud til alle der har en Google+ konto.

Emnet til denne mail er “Din personlige Google+ konto lukkes ned den 2. april 2019” og i mailen forsøger Google at forklare hvad der skal ske. Blandt andet fremgår følgende:

Den 2. april bliver din Google+ konto og eventuelle Google+ sider, du har oprettet, lukket ned, og vi påbegynder sletningen af indhold fra forbrugerversionen af Google+ konti. Billeder og videoer fra Google+ i dit albumarkiv og dine Google+ sider slettes også. Du kan downloade og gemme dit indhold. Du skal bare sørge for, at du får det gjort inden april. Vær opmærksom på, at billeder og videoer, der er sikkerhedskopieret i Google Fotos, ikke slettes.

Google har jo mange andre produkter som mange bruger, herunder Gmail, Google Fotos, Google Drive, Youtube og mange flere. Derfor kan man nemt blive bekymret når Google fortæller de vil slette noget, fordi kommer jeg så til at miste mit indhold på andre tjenester?

Hvis du bruger Google Fotos til at gemme billeder med, så skal du ikke frygte at disse billeder bliver slettet. Dem vil du stadig have frit adgang til efter april, og du vil sagtens kunne bruge produktet fremover. Men hvis du har uploadet billeder til din Google+ profil, og ikke gemt disse i Google Fotos, så vil disse blive slettet. Så sørg for at få taget backup inden april.

Du skal heller ikke frygte at dine mails fra Gmail bliver slettet. Gmail er ikke en del af Google+ og det vil køre videre nøjagtig som det gør nu. Det samme gælder også for andre af Google’s tjenester, herunder Google Drive og Youtube.

Hvis du har en hjemmeside hvor du har integreret Google+, så kan du desværre risikere at noget indhold bliver slettet. Blandt andet er det hyppigt at hjemmesider på Blogger, som Google også ejer, har integreret kommentarer fra Google+. Alle disse kommentarer vil desværre blive slettet, og du må finde et andet kommentarsystem fremover. Netop derfor har jeg altid slået på at anvende WordPress’ indbyggede kommentarsystem til mine hjemmesider, fordi jeg så var sikker på de ikke blev slettet hvis et socialt netværk lukkede ned.

Har du flere spørgsmål i forbindelse med lukningen er du velkommen til at skrive en kommentar nedenunder, så skal jeg forsøge at besvare dem.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
18 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Pernille
Pernille
2 år siden

Hej jeg anvender @gmail.com i forbindelse med mit virke som kasserer i x-antal foreninger
bliver mine mails påvirket af skrivelsen “Den 2. april bliver din Google+ konto og eventuelle Google+ sider, du har oprettet, lukket ned, og vi påbegynder sletningen af indhold fra forbrugerversionen af Google+ konti omkring goggle+”

Bitten Lolk
Bitten Lolk
2 år siden

Min gmail.com vil fortsat virke som hidtil???
Kan jeg fortsat bruge Google-søgning til, hvad der ligger på nettet???

Lilli Adsersen
Lilli Adsersen
2 år siden

hvad sker der med google docks?

Allan Friis
Allan Friis
2 år siden

Hej.
Jeg håber heller ikke at det vil påvirke google kalender.???

Henrik Hasseris Hansen
Henrik Hasseris Hansen
2 år siden

hvornår kan jeg igen oprette grupper i Gmail?

Ane
Ane
2 år siden

Hej Andreas.
Jeg er stadig lidt usikker på hvad denne lukning betyder.
Jeg har rigtig mange filer, billeder og video gemt på min google konto, altså google drev. Skal jeg inden april, downloade det ned?

Mogens Christensen
Mogens Christensen
2 år siden

Google bliver ved med at minde mig om, at min Google+ konto lukkes den 2. april. Jeg aner ikke hvad en Google+ konto er, og mig bekendt har jeg aldrig tilmeldt mig en sådan. Hvad er meningen?

BRITT SPURRE PEDERSEN
BRITT SPURRE PEDERSEN
2 år siden

Tak for din fine side—— jeg er alligevel i tvivl om jeg har en + konto/bruger den. Jeg har utrolig mange billeder i google, og får ofte tilsendt stiliserede billeder eller panoramabilleder, hvilket jeg synes er sjovt, da jeg ikke har noget imod de “overvåger mig”. Så vidt jeg kan forstå, vil jeg ikke miste mine billeder. Hvad og hvordan man bruger + har jeg ingen idè om.

Mie
Mie
2 år siden

Jeg bruger Gmail, bliver den lukket ned eller? Er lidt forvirret

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x