10 grunde for og imod at du skal opgradere til Windows 10

Er du i tvivl om hvorvidt du skal opgradere til Windows 10 eller ej? Her får du 10 grunde for at opgradere og 10 grunde imod at opgradere. Læs dem og beslut dig så hvad der er bedst for dig. 

10 grunde til at du skal opgradere

1. Nemmere at navigere med mus

Hvis du har Windows 8, så vil Windows 10 være meget nemmere at navigere med en mus. I windows 10 er fokusset nemlig kommet tilbage på desktoppen igen og ikke bare på enheder med trykfølsomme skærme. Så synes du det er bøvlet at navigere med en mus i Windows 8, skal du opgradere til Windows 10.

2. Edge er en bedre browser end IE

Microsoft Edge er den nye browser der kommer med Windows 10. Selvom den ganske vist har været udskældt for ikke at understøtte nok, skal det nok komme. Det gode er at der endelig nu bliver indbygget en browser der er hurtig og effektiv.

3. Windows 10 – nu med stemmestyring

I Windows 10 introduceres også Cortana – Microsofts nyeste stemmestyrede assistent. Dette kender man også fra sin mobiltelefon, både fra Google og Apple – og det er nu kommet med i Windows. Ganske vist fungerer Cortana ikke i Danmark endnu, men det kommer og så bliver det godt.

4. Windows 10 understøtter flere skriveborde

Linux og Mac har understøttet flere skriveborde længe. Det har også været muligt i Windows ved at installere et ekstra program. Men nu bliver det endelig indbygget i Windows 10 og det vil gøre dit arbejde meget mere effektivt.

5. Windows 10 kan også bruges på en touchskærm

Hvis du foretrækker at bruge en trykfølsom skærm, understøtter Windows 10 også det. Og du kan helt selv vælge hvad du ønsker.

6. Windows 10 er mere sikkert

Herudover er Windows 10 faktisk den mest sikre Windows version hidtil. Vi har indbygget virusscanner og firewall. Vi har tvungne automatiske opdateringer, der sikrer dit system altid er opdateret. Herefter vil ændringen fra IE til Edge som standardbrowser, om ikke andet så i starten, faktisk også gøre dit system mere sikkert.

7. Startmenuen er tilbage

Hvis du har savnet den klassiske startmenu i Windows 8, så er den tilbage i Windows 10. Så dette er endnu en grund til at opgradere, hvis du har savnet den.

8. DirectX 12 gør spil hurtigere

DirectX 12 som følger med Windows 10 vil gøre dine spil meget hurtigere. Faktisk taler man om en fordobling af frame rate.

9. Windows 10 er hurtigere

Windows 10 er meget hurtigere end Windows 8. Det er virkelig en mere trimmet Windows version.

10. Windows 10 er fremtiden

Det sidste argument er at Windows 10 ER FREMTIDEN. Du kommer ikke udenom, at du kan ikke blive ved med at bruge WIndows 7 eller Windows 8. Windows 10 kommer uanset om du vil det eller ej, så måske du bare skulle opgradere med det samme.
Jeg har snakket med mange der har gennemført en opgradering til Windows 10 – og det er meget sjældent at de er utilfredse.

10  grunde til du ikke skal opgradere

1. Hvorfor opgradere hvis det virker?

Et argument for ikke at opgradere, er at man ved hvad man har men ikke hvad man får. Hvis du har et system der virker, kan det være en ulempe at opgradere til noget du ikke er sikker på virker.

2. Tvungne opgraderinger

Opgraderinger af systemet bliver tvunget i Windows 10 – du kan nu ikke selv vælge. Dette vil kunne stjæle din båndbredde og installere ting du ikke ønsker.

3. Vent på at børnesygdomme er væk

Ofte er der en masse børnesygdomme i starten af et nyt system og derfor kan det være en fordel at vente på den første store opdatering, for at undgå disse.

4. Egde er en dårlig browser

Microsoft Edge der er den nye standardbrowser i Windows har været under stor kritik for ikke at være særlig god. Den har i den grad børnesygdomme og dem ønsker du måske ikke at stifte bekendtskab med.

5. Onedrive er fuldstændig indbygget

Onedrive, der er Microsofts cloud store, er fuldstændig indbygget i Windows 10 og du får knap nok mulighed for at kunne gemme noget på harddisken uden at den først har spurgt dig om du vil gemme på Onedrive. Hvis du ikke bruger Onedrive kan dette være en ulempe.

6. Manglende apps

Der mangler stadig en masse vigtige apps at være understøttet i Windows Store, selvom det bliver bedre. Windows Store er derfor ikke for alvor slået igennem endnu.

7. Ingen media center eller DVD afspiller

Er du vant til et media center i din Windows, så forsvinder den med Windows 10. Det samme gælder en DVD afspiller. Du kan nemt finde en erstatning, men det er ærgeligt hvis du er vant til at bruge dem.

8. Store privatlivs problemer

Windows 10 har været kritiseret for at dele for mange oplysninger om dig ud på nettet. F.eks. indsamles statistik med hvilke besøger du besøger på nettet og disse anvendes netop til at vise dig de rigtige reklamer. Dette skal du vænne dig til sker i Windows 10, selvom en del af det kan slås fra.

9. Manglende understøttelse af programmer og drivere

Som altid når der kommer nye styresystemer kan det være et problem at de programmer du plejer at anvende og de drivere du skal bruge ikke er understøttet. Dette har Windows været gode til at undgå, så tænker ikke det bliver et stort problem.

10. Du kan ikke vende tilbage igen

Ganske vist får du en måned efter opgraderingen til at vende tilbage til Windows 8 og 7 igen. Men herefter er det som udgangspunkt slut. Så det er vigtigt at afgøre hurtigt om du kan leve med de problemer du har i Windows 10.
Personligt anbefaler jeg alle at opgradere til Windows 10. Det har simpelthen så mange fordele, og gør generelt systemet meget bedre.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x