Libreoffice – få en gratis officepakke

Synes du at Microsoft Office er for dyr? Så bør du kigge nærmere på Libreoffice der er et helt gratis alternativ. Det er en gratis open source office pakke, der findes til både Windows, Mac og Linux.
libreoffice
Libreoffice er en samlet officepakke, der efterhånden har nogle år på bagen. Bag officepakken står en lang række open source udviklere, samlet i The document Foundation. Det er en non-profit organisation som netop har til formål at udvikle et gratis officepakke alternativ til alle. Herudover går de ind for at dokumentformater skal være frie, så alle kan anvende og udvikle programmer til dem.
Libreoffice stammer egentlig fra Openoffice der i dag er ejet af Apache. I 2010 blev de opkøbt af Oracle og her var en del udviklere bekymret for at Oracle ville udnytte softwaren til at tjene penge og forsvare patenter med retsager – noget de kommercielle alternativer er kendt for. Derfor blev libreoffice udviklet som en gren af openoffice og har siden hen ført en selvstændig udvikling. Siden 2011 donerede Oracle dog Openoffice til Apache.
I dag er det svært at se forskel på Openoffice og Libreoffice, men hvis du skal vælge, bør du vælge Libreoffice. Både fordi det som sagt er helt fri software, men også fordi det er mere kompatibelt med Microsoft Office, hvilket er en fordel når du skal samarbejde med andre.

Hvad indeholder Libreoffice?

Libreoffice indeholder en del programmer som er alternativt til de programmer der findes i Microsoft Office:

  • Writer der er et alternativ til Word
  • Calc der er et alternativ til Excel
  • Impress der er et alternativ til Powerpoint
  • Draw der er et alternativ til Visio
  • Math der er et alternativ til formeleditoren
  • Base der er et alternativ til Access

Så kan man sige at Libreoffice ikke indeholder et alternativ til Microsoft Outlook. Men der er der faktisk en god grund til og det er fordi der i Open source verdenen er et fint alternativ til denne, nemlig Thunderbird.

Findes der en mobilversion?

En del af de kommercielle officepakker begynder jo at komme med onlineversioner og mobilversioner af deres officepakker. Dette er ikke helt på plads endnu med Libreoffice, men det er på vej.
Her finder du den engelske hjemmeside og her den danske hjemmeside.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x