Et år med CyberPanel og DigitalOcean – Mine erfaringer

For et år siden flyttede jeg mine websider fra managed hosting til en VPS hos DigitalOcean, hvor jeg installerede CyberPanel. Læs her om mine erfaringer det første år.

Gennem mange år har jeg hostet mine websider hos en managed host, dvs. en webhoteludbyder der stort set styrer alt. Sidste år havde jeg dog som mål at prøve hosting på en virtuel privat server (VPS), hvor jeg også selv skulle stå for installering og vedligeholdelsen af software til serveren. Jeg valgte den gang DigitalOcean som VPS udbyder. Det kan du selv prøve via dette link, hvor du gratis får en kredit på 200 $ som du kan prøve hvordan DigitalOcean fungerer. Som alternativ kan du også overveje Hetzner, som jeg også har skrevet en del artikler om.

Jeg har nu haft DigitalOcean i et år, og det har kørt rigtig fint. Mine hjemmesiders hastighed har været sammenlignelig med hvad jeg fik gennem managed hosting. Prisen har også været sammenlignelig. En fordel har været færre begrænsninger på hvilken software jeg kunne afprøve på min server.

På DigitalOcean har jeg installeret det panel der hedder CyberPanel, og det har jeg været rigtig glad for. Det er gratis og indeholder alt det basale du har brug for at styre en webserver, såsom oprettelse af domæner, FTP-servere, mailservere, databaser og meget mere. Jeg har også haft fint adgang til support gennem deres community, hvor jeg har fået løst de udfordringer der var. Undervejs har der været nogle børnesygdomme, men de blev løst med tiden og nu kører det godt.

Når du har installeret CyberPanel, så får du automatisk også webmail. Her er det Rainloop som bruges, som er et fint webmail-system. Det hedder dog teknisk set SnappyMail, som er en fork af Rainloop. Rainloop er mit yndlings-webmailsystem, fordi man kan tilgå mange e-mailadresser under samme login og så indeholder det alle de funktioner jeg har brug for. SnappyMail bliver også automatisk opdateret, når du opdaterer CyberPanel.

For at bekæmpe spammails har jeg installeret en række tilføjelser til CyberPanel som Spamassasin og Sieve. Spamassasin finder de mails der er mistænkt for at være spam, og Sieve filtrerer dem så de automatisk kommer ind i en spamindbakke.

DigitalOcean har som mange andre udbydere valgt at blokere for at du kan have din egen SMTP server. Derfor har jeg valgt at bruge SendGrid til at sende mails med som et SMTP relay. Det fungerer fint, men det er da ikke nogen hemmelighed at jeg havde foretrukket at bruge min egen SMTP server.

Jeg vil i hvert fald sige at på nuværende tidspunkt har jeg ikke tænkt mig at flytte tilbage til managed hosting igen. På et tidspunkt vil jeg måske flytte min server fra DigitalOcean til Hetzner, men det må vi se med tiden.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x