Sådan fixer du en grøn skærm på din iPhone

Er din iPhones skærm begyndt at blive grøn, og pludselig genstarter den? Frygt ikke. Før du smider den ud, er der nogle ting du kan prøve.
For nyligt havde en af mine bekendte et problem med hendes iPhone. Pludselig kom der på skærmen grønne streger frem, som om skærmen var ved at gå i stykker. Efter et stykke tid genstartede iPhonen og fungerede igen. Men fænomenet fortsatte gentagne gange – til sidst med kun 5 minutter imellem hver gang.
Jeg undersøgte hvad der kunne gøres ved problemet, og tænkte at jeg her ville dele hvad vi gjorde, som i hvert fald i den pågældende situation virkede.
Når skærmen bliver grøn, kan det selvfølgelig godt betyde at skærmen er ved at gå i stykker. Men det mest oplagte er at der er et løst stik eller måske noget støv på stikket inde i iPhonen. Det kan også være en mulighed, at der er tale om en softwarefejl eller lignende.
Vi startede med at opdatere telefonen med de nyeste opdateringer. Det er altid en god ide, fordi hvis der nu er tale om en softwarefejl, kan det jo være producenten allerede har rettet problemet. Så prøv i første omgang at opdatere operativsystemet i iPhonen til nyeste version.
Herefter skal du prøve at genstarte enheden. Der er ikke tale om at du slukker telefonen og starter den igen, fordi normal genstart er faktisk ikke en rigtig genstart, men bare at telefonen går i standby. Du skal derfor holde knappen i toppen af din iPhone og den store runde knap inde indtil der kommer et Apple logo på telefonen. Dette tvinger din iPhone til at genstarte, og hvis der nu var en systemfejl i din iPhone, vil den ofte så blive rettet.
Den tredje ting vi gjorde kan godt virke mærkeligt, men vi vendte telefonen om og gav den tre kraftige dunk på bagsiden. Ikke så kraftige så noget går i stykker, men alligevel nogle kraftige slag. Selvom det lyder mærkeligt, berettes der flere steder på nettet om, at netop den taktik virker. Formentlig ved at eventuel støv rystes ud og et løst stik falder på plads.
Status efter vi prøvede disse ting er, at telefonen nu virker. I tre dage har telefonen ikke givet en grøn skærm. En grøn skærm som før kom hvert 5. minut.
Hvis dette ikke virker, kan det faktisk godt være at din iPhone er ved at gå i stykker. Har du stadig garantien, kan det derfor være en god ide at få indleveret telefonen til reparation. Ellers kan det godt være du er nødt til at indstille dig på at din iPhone snart skal udskiftes.

3.2 6 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x