Windows er ikke længere det mest populære operativsystem

Hvem skulle have troet for blot nogle år siden, at Windows ville blive overhalet om det mest populære operativsystem? Ikke desto mindre er det sket nu.
For nogle år siden, var Microsoft en af de mest dominerende IT-giganter på markedet. De havde monopol på operativsystemer med deres Windows produkt. De havde monopol på browsermarkedet med Internet Explorer. De havde monopol på officepakken med deres Microsoft Office. Nu ser det ud til, at de kun har Office tilbage.
På browsermarkedet er Internet Explorer nemlig for længst blevet overhalet af Google Chrome. Det overraskende er nu, at Windows heller ikke længere er det mest populære operativsystem. En ny opgørelse fra StatCounter, der monitorerer markedsandele for blandt andet operativsystemer, viser at Android nu har overhalet Windows:

Udviklingen skyldes uden tvivl, at Microsoft ikke har formået at bide sig fast i mobilmarkedet med deres mobiltelefoner med Windows. Når salget af Android enheder stiger, og trafikken flyttes over på mobilenheder, kan udviklingen ikke ende med andet end at Windows bliver overhalet.
En anden årsag kan også være en uheldig udvikling i forbindelse med de seneste Windows versioner. Windows 7 var et elsket operativsystem, men da Windows 8 kom ændrede dette sig. Windows blev ikke længere et godt desktopstyresystem, fordi Microsoft havde lavet systemet, så det stort set kun kunne styres fra en touchskærm eller en mobil enhed. Og det er altså ikke særlig praktisk når man anvender Windows til at arbejde eller studere på.
Da Windows 10 kom, blev det lidt bedre. Her blev det igen muligt, at styre Windows praktisk fra en desktop computer uden touchskærm. Helt en vinder er Windows 10 dog aldrig blevet. Dette understreges også af, at mange stadig har Windows 7 installeret. StatCounter kan fortælle, at cirka 45% af alle der anvender Windows, har Windows 7 installeret mens Windows 10 kun er nået op på 36%. Der er altså tilsyneladende mange der endnu ikke har valgt at skifte deres Windows 7 ud med Windows 10. Til sammenligning er der kun cirka 2% der har Windows 8, så der er ingen tvivl om at Windows 8 aldrig har været særlig populær.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x