Flyt WordPress blog til et nyt domæne

Man skulle tro det var enkelt at skifte domæne for en WordPress blog, men det er det ikke altid helt uden problemer. I denne artikel kan du læse om mine erfaringer med at skifte domæne for en WordPress blog og hvad jeg gjorde for at sikre at SEO værdien fra det gamle domæne overføres til det nye.
Først og fremmest er det vigtig at slå fast at hvis du skifter domæne, så koster det midlertidligt SEO – men det kommer tilbage igen når du gør det rigtigt. Det vil tage lidt tid før Google får opdateret den gamle adresse til den nye og det giver lidt forstyrrelser. Hvis du gør som beskrevet i denne artikel minimerer du dog disse forstyrrelser.
Jeg anvender altid Unoeuro til mine sites, da de leverer en rigtig god service til en lav pris. I dette eksempel var mit WordPress site omrettet som et subdomæne til et andet site. Lad os bare kalde adressen for sub.oldsite.dk. Opgaven var nu at jeg skulle skifte domæne til www.newsite.dk.
Jeg købte derfor domænet www.newsite.dk og pegede dette hen på den mappe hvor sub.oldsite.dk lå. Derved pegede sub.oldsite.dk og www.newsite.dk samme sted hen.

Skift adresse i WordPress installation

Det første man skal gøre er at skifte adressen i WordPress installationen. Dette kan i nogle tilfælde gøres direkte inde fra indstillingerne i WordPress, men jeg gør det altid via filen wp-config.php der ligger i bunden af dit WordPress site. Her tilføjer jeg nedenstående to linjer til sitet:

define('WP_HOME','http://www.newsite.dk');
 define('WP_SITEURL','http://www.newsite.dk');

Herved har man ændret standardadressen for WordPress installationen.

Lav ny WordPress installation til gammelt site

Nu skal man have alle de gamle adresser 301 omdirigeret til det nye site. Jeg prøvede i første omgang at lave en .HTACCESS fil direkte i det nye site, men dette omdirigerede kun forsiden. Løsningen var at oprette en ny WordPress installation med en .HTACCESS fil der ikke skulle bruges til andet end at omdirigere til det nye site.
Jeg oprettede derfor en ny mappe og installerede wordpress. Så pegede jeg mit gamle subdomæne sub.oldsite.dk hen på denne mappe og oprettede en .HTACCESS fil her. I denne skrev jeg:

#Options +FollowSymLinks
 RewriteEngine on
 RewriteRule ^(.*)$ http://www.newsite.dk/$1 [R=301,L]

Altså adressen på det nye site. Det betyder at hvis nogen prøver at tilgå en side inkl. underside på subdomænet videredirigerer den det automatisk til det nye site. Den fortæller også Google at adressen er blevet ændret, hvilket er MEGET vigtig for SEO for at undgå duplicate content.

Andre udfordringer

Ved denne metode behøvede jeg ikke at installere WordPress til det nye site på ny og derved skulle importere indlæg fra det gamle site. Til gengæld skulle jeg selvfølgelig oprette en dummy installation bare få at videredirigere den til det nye site, men dette er ikke noget problem.
Hvis man i stedet for at skifte fra subdomæne til domæne skifter fra domæne til domæne, kan man også via Google Webmastertools fortælle Google at man skifter site.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x