Tag smartphones og tablets seriøst når du designer websider

Indtil for nogle år siden kunne vi nøjes med et fast design når vi lavede en webside. Men nu er smartphones og tablets blevet så udbredte, så de på mange sider overgår trafikken fra desktop-pc’er mange gange. Det er faktisk ikke ualmindeligt at trafik fra smartphones og tablets står for 80% af trafikken til din webside. Så hvis du ikke allerede har gjort det er det på tide at du tager tablets og smartphones serøst. 

Mobilt site

Man har flere muligheder når man skal tilpasse sit website til mobile enheder. Én løsning er at anvende en mobil version af dit site. Det er et design hvor sitet detekterer at siden indlæses fra en mobil enhed og dirigerer trafikken videre til det mobile site, f.eks. m.mitsite.dk.
Dette er selvfølgelig en mulighed, men det er meget vigtig at det er sat korrekt op. Det er vigtig hvis du har en side der hedder mitsite.dk/side1 så skal den dirigere videre til m.mitsite.dk/side1. Det er faktisk overraskende hvor mange der gør den fejl at de omdirigerer alle undersider på desktopsiden til mobilsidens forside, så mitsite.dk/side1 henviser til m.mitsite.dk i stedet for m.mitsite.dk/side1.
En anden ulempe ved et mobilt site er at det kræver mere vedligeholdelse da du så skal vedligeholde to designs.

Responsiv design

Den bedste løsning er et responsiv design. Dette er et design som automatisk tilpasser sig skærmstørrelsen og derfor passer til alle enheder. Hvis dit site f.eks. har tre kolonner, kan den automatisk når skærmstørrelsen kommer under en vis størrelse ændre det til én kolonne hvor menuerne kommer bagefter og måske gøre skriftstørrelsen større. Det perfekte design til moderne sites der skal kunne ses på mange enheder.
Bruger du WordPress kan du ofte finde mange gratis temaer der er responsive.
Hertil kommer at Google rigtig godt kan lide responsiv design. Og der er ingen tvivl om at Google detekterer hvor godt din site er tilpasset flere enhedsstørrelser. Det er faktisk sådan at Google simulerer både desktop, tablet og smartphoneenheder når de indexerer din side, så derved finder de ud af hvor brugervenligt sitet er. Dette påvirker også din ranking, fordi det er mere brugervenligt at have et responsivt design.
Hvis dit webdesign ikke er responsivt endnu, så gør noget ved det.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x