Categories
Windowsguides

Sådan roterer du skærmen i Windows 10

Nogle gange kommer nogen til at rotere skærmen, så det hele er vendt 90 grader, ved en fejl. Her er løsningen til hvordan du retter fejlen i Windows 10. 
Måske det er din julenisse på arbejdet der er på spil. Måske det bare er dig der er kommet til at trykke på nogle tilfældige taster på tastaturet. Under alle omstændigheder kan en skærm der er roteret 90 grader efterlade en med tanken: Hvad skal jeg gøre?
Men faktisk er løsningen meget simpel, fordi der er en genvejstast der roterer skærmen. Og ved at bruge genvejstasten igen, kan du rotere skærmen tilbage igen. Genvejstasterne er:
CTRL+ALT+Piletaster
For eksempel kan du trykke CTRL+ALT+Pil ned for at vende skærmen på hovedet. Eller du kan trykke CTRL+ALT+Pil til venstre for at rotere skærmen 90 grader mod uret.

Hvad er meningen med funktionen?

Du kan selvfølgelig godt undre dig over, hvorfor i alverden nogen har programmeret nogle genvejstaster, der kan rotere skærmen. Hvad skal man bruge det til?
Men faktisk er der en god mening med det. Hvis du har en skærm, der i sig selv også kan rotere, er det jo også vigtig at kunne rotere skærmbilledet. Så har du nemlig også mulighed for at læse et dokument i stående position, i stedet for i liggende position.

By Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

1 reply on “Sådan roterer du skærmen i Windows 10”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *