Sådan roterer du skærmen i Windows 10

Nogle gange kommer nogen til at rotere skærmen, så det hele er vendt 90 grader, ved en fejl. Her er løsningen til hvordan du retter fejlen i Windows 10. 
Måske det er din julenisse på arbejdet der er på spil. Måske det bare er dig der er kommet til at trykke på nogle tilfældige taster på tastaturet. Under alle omstændigheder kan en skærm der er roteret 90 grader efterlade en med tanken: Hvad skal jeg gøre?
Men faktisk er løsningen meget simpel, fordi der er en genvejstast der roterer skærmen. Og ved at bruge genvejstasten igen, kan du rotere skærmen tilbage igen. Genvejstasterne er:
CTRL+ALT+Piletaster
For eksempel kan du trykke CTRL+ALT+Pil ned for at vende skærmen på hovedet. Eller du kan trykke CTRL+ALT+Pil til venstre for at rotere skærmen 90 grader mod uret.

Hvad er meningen med funktionen?

Du kan selvfølgelig godt undre dig over, hvorfor i alverden nogen har programmeret nogle genvejstaster, der kan rotere skærmen. Hvad skal man bruge det til?
Men faktisk er der en god mening med det. Hvis du har en skærm, der i sig selv også kan rotere, er det jo også vigtig at kunne rotere skærmbilledet. Så har du nemlig også mulighed for at læse et dokument i stående position, i stedet for i liggende position.

3.7 3 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Anders jeppesen siger:

det virker ikke

LeoNielsen siger:

Det virker. Tusinde tak for in-put

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x