Sådan løser du "Unable to mount location" fejlen

I Linux går det ikke altid som det skal når et NTFS drev skal mountes, og du ser fejlen “Unable to mount location”. Her er en løsning til problemet. 
Linux er gennem de sidste år blevet meget mere kompatible i forhold til at læse NTFS drev. NTFS drev er Windows drev, som er formateret med NTFS filsystemet. Tidligere anvendte Windows FAT32 filsystemet, og det har Linux ingen problemer med. Da Windows senere gik over til NTFS gik der nogle år, inden at Linux kunne både læse og skrive til et NTFS drev.
I dag er der ingen problemer med at læse eller skrive til et NTFS drev, men der kan nogle gange være problemer med at koble forbindelse til det – det der kaldes at mounte drevet. Dette sker når du dobbeltklikker på et NTFS drev, og efterfølgende skulle du så gerne se de filer der ligger på drevet. Men nogle gange kommer der fejlmeddelelsen “Unable to mount location”.

Brug ntfsfix

For at løse problemet kan du bruge programmet ntfsfix, der er et program du anvender i en terminal og køres med administratorrettigheder. Du skriver derfor følgende for at mounte NTFS drevet /dev/sda4:

sudo ntfsfix /dev/sda4

Dette plejer at løse problemet, og du kan nu mounte drevet igen. Altså dobbeltklikke på drevet eller alternativt gøre det fra en terminal:

sudo mount -o rw /dev/sda4

Hvis du ikke har installeret ntfsfix, så kan du installere det med nedenstående kommando. Ntfsfix er nemlig en del af pakken NTFS-3g.

sudo apt-get install NTFS-3g

Dette plejer at virke, når jeg får fejlen “Unable to mount location”.

Brug chkdsk

Hvis fejlen bliver ved med at komme, kan det være at der er en fejl på disken. Den nemmeste måde at løse problemet er at reparere den fra Windows. Her kan du bruge programmet chkdsk fra Windows, der netop reparerer NTFS-diske.
Når du har repareret disken, kan du bagefter starte op i Linux igen, og så skulle disken gerne virke.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x