Hvad er Windows.old mappen – og hvordan sletter du den?

Nogle har måske efter den seneste Windows 10 opdatering bemærket at der er kommet en mappe der hedder Windows.old og som fylder ret meget. Her får du forklaringen på hvad den er til og hvordan du kommer af med den.
Mange Windows brugere er lige nu igang med at opgradere deres Windows 10 til den seneste nye store opdatering – Windows 10 Creators Update. Her har mange bemærket at der også har sneget sig en mappe ind der hedder Windows.old. En mappe der fylder ret meget. Mappen ligger direkte på C-drevet.
Windows.old er ikke en vigtig systemmappe, som du måske skulle tro. Det er egentlig ikke kun i forbindelse med denne opgradering, at denne mappe er dukket op. Det er sket mellem flere Windows opgraderinger. Faktisk helt tilbage fra Windows Vista.
Selve mappen indeholder flere forskellige filer fra det gamle styresystem. Det kan være dokumenter, programmapper eller systemmapper, som ikke længere skal bruges. Mappen er en slags backup af det gamle system, men efter et par uger efter opgraderingen kan du sagtens slette den. Med tiden vil mappen slette sig selv.

Sådan sletter du Windows.old mappen

Det er dog ikke så enkelt at slette Windows.old mappen. Hvis du sletter mappen på normal vis til papirkurven, selv med administratorrettigheder, så får du følgende fejlbesked:

Men der findes heldigvis en metode der virker. Du går ind og finder C-drevet og højreklikker på denne. Så vælger du Egenskaber og klikker så på Diskoprydning på Generelt-fanen. Så trykker du på knappen “Ryd op i systemfiler” og sætter kryds i “Previous Windows installation(s)”. Så klikker du OK og bekræfter det og vupti så er Windows.old mappen væk.
Du kan selvfølgelig også bare vente på at Windows selv sletter mappen, men mappen kan nemt fylde 10 GB som jo er en del ud af en harddisk på f.eks. kun 120 GB. Hvis du har pladsmangel kan du derfor slette den på denne måde.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x