Sådan fortryder du en mail sendt med Gmail

Mange har formentlig af og til kommet til at sende en mail afsted for tidligt. Her er en guide til hvordan du fortryder en mail i Gmail.
Denne mulighed har faktisk været en del af Gmail Labs siden 2009, men nu er den blevet officielt indbygget i Gmail. Muligheden for at fortryde en mail efter den er blevet sendt afsted.
Ved mange mailprogrammer, herunder Outlook, har du muligheder for at recalle en mail. Det betyder desværre ofte ikke at modtageren ikke ser den. Ofte får de bare en besked om at mailen er recalled. Det er selvfølgelig også fint, men så fortryder man jo ikke rigtig mailen.
Den mulighed har du dog i Gmail. Et stykke tid efter du har sendt mailen, får du tilbudt at fortryde den. Det skal dog ske inden for få minutter, så du skal være hurtig.

For at aktivere muligheden for at fortryde åbner du indstillingerne i Gmail. Her vælger du generelt-fanen og finder den indstilling, der handler om fortrydelse af mails. Her skal du sætte kryds der hvor der står at du vil aktivere fortrydelse af mails. Du kan vælge at det skal være muligt op til 30 sekunder, og her anbefaler jeg dig bare at sætte det til maks.
Rent teknisk gør Gmail så det, at den venter det antal sekunder med at sende mailen. Altså til du har haft muligheden for at fortryde. Det er en god mulighed der findes i Gmail og som kan forhindre at du sender den forkerte mail til den forkerte person på det forkerte tidspunkt.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x