Google RankBrain Algoritme – intelligente søgninger

Google bruger i højere grad machine learning teknologi til at foretage deres søgninger. Algoritmen hedder RankBrain og står for 15% af alle søgninger.
RankBrain er et forsøg fra Google på at blive bedre og bedre til at forstå hvad det er folk søger efter, og dermed give dem de bedste og mest relevante søgeresultater. Algoritmen er en machine learning algoritme, dvs. en intelligent algoritme der hele tiden bliver bedre og bedre, fordi den lærer af sine fejl.
Når en person søger efter noget den ikke kender, forsøger den at komme med et kvalificeret bud på hvad du søgte efter. Dette bud bliver hele tiden bedre, når den lærer af sine fejl.
RankBrain er en del af Google’s overordnede søgealgoritme, der også hedder Hummingbird. Det er altså den intelligente machine learning teknologi af Hummingbird.
RankBrain er altså en af de mange faktorer der indgår i Google’s søgealgoritme – ja, det er faktisk den tredje mest vigtige faktor, så det er bestemt vigtig at tage den alvorlig. Det er en faktor der kun aktiveres ved nogle søgninger, formentlig der hvor der ikke findes nogle sider der indeholder det nøjagtige søgeord.
Det er en offline maskine, der virker ved at blive fodret med store mængder historiske søgedata og udfra dette bliver den bedre til at forudsige fremtidige søgninger. Således bliver RankBrain løbende fodret med nye resultater, der så bliver overført til live systemet.
RankBrain har været aktiv siden begyndelsen af 2015, så effekten af denne faktor er allerede slået igennem i søgeresultaterne. Bing har også en tilsvarende machine learning faktor i deres søgealgoritme. Denne kalder de for RankNet.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x