Derfor kan du ikke slette en bruger i Windows 10

Del denne artikelShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Har du flere brugerkonti i Windows 10 og ønsker at slette en anden bruger? Men du kan ikke finde et punkt i indstillingerne hvor du kan slette brugeren? I denne artikel forklarer jeg hvordan du sletter brugeren.I en sådan situation vil det typisk være sådan at du godt kan se den bruger du ønsker at slette under loginskærmen – men ikke kan finde den under Indstillinger i afsnittet “Konti”.

Konto1

Årsagen til at du ikke kan slette brugeren, er formentlig at den bruger du er logget ind med IKKE er administrator. Og man kan KUN slette en bruger fra en administratorkonto.

Der findes nemlig to typer af konti i Windows 10 – en administrator og en almindelig brugerkonto. Den første bruger der bliver dannet på computeren bliver automatisk administrator, mens nye brugere som standard bliver brugere.

Login på administratorkontoen

Det første du skal gøre er derfor at logge ind på administratorkontoen. Det er som sagt som regel den første konto der blev oprettet under installationen af Windows 10.

Log derfor ud af din bruger og ind på administratorkontoen.

Skift kontotype for primær bruger

Det kunne jo sådan set sagtens være at administratorkontoen var den konto du gerne ville slette. Og den er du jo nu logget ind på. Hvis du ønsker at slette administratorkontoen, er du derfor nødt til at ændre kontotype for din primære konto til administrator.

Når du er logget ind på administratorkontoen vælger du derfor startmenuen og Indstillinger. Herefter vælger du “konti”. Her bør du bemærke at der nu er kommet et nyt punkt der hedder “Familie og andre brugere”. Dette er netop punktet hvor du administrerer andre brugere – og kan kun ses fra en administratorkonto.

Tryk på den primære bruger som du vil gøre til administrator.

Step8

Her trykker du nu på knappen “Skift kontotype”. Så skifter du kontotypen fra “Standardkonto” til “Administrator” og trykker på OK.

Step9

Og så er din primære konto blevet administrator.

Login på primær konto

Så logger du ud af nuværende bruger og logger ind på din primære konto – der nu er blevet administrator. Så vælger du igen startknappen og Indstillinger og herefter “Konti”. Så vælger du “Familie og andre brugere”, som nu er kommet frem fordi du er administrator.

Nu vil du kunne se alle de andre brugere, inkl. den konto du ønsker at slette. Bemærk at man kan ikke slette en bruger, hvis denne bruger er logget ind (og du så har anvendt Skift bruger). Er dette tilfældet kan du genstarte computeren, hvorefter alle brugere automatisk bliver logget ud.

Hvis brugeren derimod er logget ud kan du godt slette den. Tryk på brugeren og vælg “Fjern bruger”. Så kommer nedenstående advarsel. Her trykker du så bare på knappen “Slet konto og data” hvorefter brugeren bliver slettet.

Step10

 

Resultatet er altså at du har omdannet din primære konto til administrator og slettet den sekundære konto. Bemærk at det at du har omdannet din primære bruger til administrator kan være en sikkerhedsrisiko. Faktisk er det altid bedst at have en primær standardkonto som du bruger til dagligt – og så en sekundær administratorkonto som du kun bruger når du skal installere programmer og lave ændringer i systemet.

Har du nogen spørgsmål til sikkerhedsrisikoen eller andet vedrørende brugere er du velkommen til at skrive en kommentar.

Del denne artikelShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

5 Comments

  1. Inge-Lise Blixt 18. september 2016 Reply
  2. Jan Sørensen 8. juni 2017 Reply
  3. Camilla Grenaae 10. august 2017 Reply
    • Andreas AndersenAuthor 10. august 2017 Reply
  4. ED 23. september 2017 Reply

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *