Nu tvinger Microsoft Windows 10 ind på din computer

Hidtil har det heddet sig at Windows 10 er en gratis og frivillig opgradering til Windows 7 eller 8. Men nu bliver den snart automatisk installeret på din computer.
Microsoft vil meget gerne have dig til at opgradere til Windows 10, da det giver dem en ny platform at spille på og måske i fremtiden også flere indtjeningsmuligheder for deres mange brugere. De har virkelig forsøgt at få alle med – og det er også lykkedes.
De har givet dig det helt gratis og vist en popup besked som bliver vist hele tiden og minder dig om at opgradere. Man kan ikke få den helt væk, uden at droppe automatisk opdateringer.
Men nu kommer så næste skridt i deres forsøg på at få de sidste med. Hidtil har Windows 10 været kategoriseret som en “Frivillig Opdatering” i Windows Update. Det har betydet at du aktivt skal sætte installationen igang.
Men fra starten af næste år, bliver Windows 10 omkategoriseret i Windows Update, så den fremover bliver en “Anbefalet opdatering”.  Det betyder at for alle der har slået til at Windows skal hente og installere anbefalede opdateringer, vil Windows 10 automatisk blive opdateret. Det betyder du kan slukke din Windows 8 computer om aftenen og tænde for installationen af Windows 10 om morgenen igen.

Sådan forhindrer du det

Hvis du virkelig insisterer på ikke at ville installere Windows 10, så er eneste mulighed at slå automatiske opdateringer fra. Dette gør du ved at klikke på “Indstil” i menuen der kommer frem når du flytter musen ned i højre hjørne.
Så vælger du “Skift PC-indstillinger”  og herefter “Opdatering og genoprettelse”. Så trykker du “Vælg, hvordan opdateringer skal installeres”. Under “Vigtige opdateringer” og herefter “Anbefalede opdateringer”, fjerner du krydset i “Giv mig anbefalede opdateringer på samme måde, som jeg modtager vigtige opdateringer”.
Dette skulle gerne forhindre at Windows automatisk henter og installerer Windows 10 på din computer. Det er dog vigtig at understrege at dette også gør din computer mere usikker, fordi så får du heller ikke alle de andre anbefalede opdateringer.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x