Stop automatisk opdatering af drivere i Windows 10

En af de ting i Windows 10 der er nyt, er at nu kan man ikke længere slå automatiske opdateringer fra. På den ene side er det godt, fordi det er altid mere sikkert at have det nyeste software på en computer. på den anden side fratager det en det frie valg at bestemme hvad der skal installeres på computeren.
Her gennemgår vi hvordan man forhindrer Windows 10 i automatisk at opdatere drivere. 

Hvorfor ikke opdatere drivere?

Det store spørgsmål er jo så hvorfor man skal forhindre Windows 10 i at opdatere drivere. For nogle er drivere en følsom ting, fordi der er forskel på drivere. Den bedste driver er vigtig for at få det meste ud af dit hardware.
Derfor kan det være irriterende hvis en driver der faktisk fungerer godt bare automatisk opdaterer. Og har man den holdning kan det være en god ting at slå det fra.
Vi kan ikke i Windows 10 forhindre opdatering af større opdateringer. Men vi kan forhindre opdatering af drivere.

Sådan gør du

Først højreklikker du på Denne computer og vælger så egenskaber. Så vælger du “Avancerede system indstillinger” ude i menuen til venstre.
Så vælger du knappen “Enheds indstallations indstillinger” på fanen Enheder.
Så spørges der om du vil have Windows til at downloade drivere for dine enheder. Den er sat til at den skal gøre det automatisk. Her vælger du “Nej, lad mig vælge”. Herefter vælger du “Installer aldrig drivere fra Windows Update”. Du sætter også kryds i “Få automatisk enheds app og info fra enheds producent”. Så vælger du at gemme og herefter installeres der ikke længere drivere.

Hvad er ulemperne?

Med denne indtilling vil du ikke længere få opdateringer til dine drivere, så du fremover selv kan bestemme hvilke drivere du vil installere.
Men en ulempe er at du jo heller ikke får installeret drivere automatisk, hvis du tilfører en ny enhed. Her skal du altså også selv finde producentens driver. Desværre kan man ikke vælge at det f.eks. er grafikdriveren man selv vil installere.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

3 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Bruun siger:

dvd drive virker ikke efter opdatering til windows 10.
Windows kan ikke starte denne hardwareenhed, fordi enhedens konfigurationsoplysninger (i registreringsdatabasen) er mangelfulde eller beskadigede. (Kode 19)
dette er beskeden, kan jegfå hjælp?
vh
Jan

Hej Jan!
Det kunne godt lyde som et driverproblem. Det har vi set lidt af her efter opdateringen til Windows 10. Prøv at finde producenten af dit DVD-drev og se på producentens hjemmeside om der findes en driver. Ellers bør der forhåbentlig snart komme en opdatering af drivere i Windows 10, hvor den også er med. Det er jo lidt problemet hver gang vi skifter operativsystem, at ikke alle enheder har opdateret deres drivere.
Mvh. Andreas

Eva Byma siger:

hej Andreas, efter opdatering fra windows 8 til 10 skal jeg genstarte min computer for at få lyd på, hvordan kan det rettes?.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x