Klippeværktøj i Windows 10 tager ikke screenshot ved start

Nogle har oplevet at Windows’ værktøj til at tage screenshots ikke er klar til at tage screenshots fra start. Her får du en forklaring.
Klippeværktøj, eller Snipping Tool som det også hedder, kom med i Windows ved Windows Vista og har været der lige siden. Inden da brugte man Screenshot knappen til at tage screenshots, men med Klippeværktøjet kan du markere en ramme på din skærm, der viser hvad der skal tages et billede af.
I Windows Vista og Windows 7 virkede Klippeværktøj med det samme man startede programmet. Du kunne derfor have en genvej til programmet på din startlinje og når du åbnede det, var det klar til at du kunne markere den ramme hvor billedet skulle tages.

Virker ikke i Windows 10

Men fra Windows 10 kræver det her yderligere at du skal trykke på knappen “New” før det virker. Det har skabt irritation hos mange brugere af dette elskede værktøj.
Desværre er det ikke muligt i Windows 10 versionen, at ændre Klippeværktøjet så den er klar til at snippe når du starter det op 🙁 I tidligere versioner kunne Klippeværktøjet huske det valg du traf sidste gang du tog et screenshot og denne mulighed er nu fjernet i Windows 10.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x