Windows 10 Spring Creators Update – Ny opdatering til Windows 10

I løbet af april ventes den næste store opdatering til Windows 10 at blive frigivet. Se her hvad der er nyt i denne version.
Windows 10 blev jo den sidste Windows version, forstået som at nu frigives der ikke længere nogen store Windows versioner med mange års mellemrum. Nu frigives der flere årlige opdateringer, som det også er kendt ved MacOS og Linux. Denne gang kommer den næste store opdatering til Windows 10, der hedder Spring Creators Update eller Redstone 4.
Opdateringen vil være gratis for alle med Windows 10 i forvejen, ligesom de tidligere opdateringer også har været.

Timeline – vend tilbage til apps

En af de store nyheder er Timeline, der lader dig vende tilbage til en app fra tidligere. Dette kan endda ske på andre af dine enheder, inklusiv dem du har brugt i Android og på iPhone.

Dette gør det muligt for dig at se hvad du tidligere har arbejdet på eller hvilke hjemmesider du har besøgt. Ideen er at du ikke skal bekymre dig om, at du ikke får gemt alt dit arbejde, fordi du vil hele tiden kunne genskabe det i Timeline.
Det er også værd at lægge mærke til, at Microsoft med dette lægger op til mere multi-device samarbejde. Dette er formentlig en del af en langsigtet strategi fra Microsoft om at forbinde devices mere.

Fluent – nyt design til Windows 10

Med denne opdatering kommer også Fluent, der er det nye design til Windows 10. Det skal erstatte Metro, der tidligere blevet brugt.

Det nye design sætter mere fokus på lys, dybde og bevægelse. Det er generelt et design med flere lag der er transparante eller semitransparente.

Cortana er blevet bedre

Microsofts personlige assistent Cortana er også blevwt bedre. Du får mulighed for at oprette lister, som synkroniserer mellem enheder med Cortana app’en. Ikke kun Windows PC’er.
Cortana vil også gøre opmærksom på apps, som du kan returnere til så du kan fortsætte hvor du slap på andre enheder.

Quick pair – forbind hurtig til bluetooth

Med denne version vil Quick pair blive implementeret. Det er en en feature der gør det meget hurtigere at parre to enheder sammen med bluetooth. Når bluetooth er i pairing mode og der er en enhed i nærheden, vil Windows 10 selv spørge om de skal parres.

Nye apps til Microsoft Edge

I Microsoft Edge, browseren i Windows 10, indføres nu også Progressive Web Apps (PWA). Dette er webapps der installeres gennem Microsoft Store, og så bliver apps der kører direkte i browseren. I det hele taget har Edge fået en overhaling i design, hvor hurtig den er og der er kommet nogle forskellige features, som for eksempel at man kan mute en fane.
Det var de vigtigste punkter i Spring Creators Update, der ventes at blive frigivet snart. Ellers kan du tilmelde dig Windows Insider Program og få adgang til at opdatere før tid. Dette gør du ved at åbne indstillinger, vælge Opdatering & Sikkerhed, klikke på Windows Insider Program og så trykke på “Get started”.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x