Slå Windows 10 notifikation fra

Hvis du har Windows 7 eller Windows 8 har du i din statuslinje i den seneste tid modtaget notifikationer med tilbud om at reservere eller opgradere til Windows 10. Ønsker du ikke det, viser jeg dig her hvordan du deaktiverer notifikationen.
Du bør selvfølgelig overveje om du virkelig ikke ønsker Windows 10. Om et års tid er det ikke længere gratis at opgradere til Windows 10 – og Windows 10 retter også en del fejl i Windows 8. Se evt. min Windows 10 tutorial.
Bortset fra det, kan du dog sagtens have gode grunde til ikke at ville opgradere (måske understøtter din computer ikke Windows 10). Og så kan det være temmelig irriterende med denne notifikation. Derfor kan du her se hvordan man slår den fra.

Deaktiver ikonet og notifikationer

Den mest oplagte løsning er at skjule ikonet fra statuslinjen og deaktivere notifikationer fra den. Tryk på den knap med pil op til venstre for ikonerne i statuslinjen og vælg “Tilpas”.
Så leder du efter et ikon der hedder “GWX” (står for Get Windows 10). Marker den og vælg i dropdownboxen til højre “Skjul ikon og notifikationer”.
Win-10-notifikation
Tryk OK og herefter skulle ikonet gerne være skjult og du skulle ikke høre mere fra den. Det er med denne metode så også altid muligt at ændre det igen, hvis du fortryder.
Dette er dog kun en midlertidlig løsning, fordi ikonet kommer frem igen efter en genstart. Derfor er det kun en løsning, hvis du lukker din computer ned i dvale eller standby.

Afinstaller notifikationen

Skal du have en mere permanent løsning, er du nødt til at afinstallere opdateringen af Windows, som førte ikonet med sig. Åbn kontrolpanelet og vælg “Programmer”. Herefter vælger du “Vis installerede opdateringer” og søg nu efter opdateringen “KB3035583“. Dette er den opdatering der førte ikonet med sig.
Marker den og vælg knappen “Afinstaller”. Så skal du bekræfte og så afinstalleres opdateringen helt. Den vil dog kunne installeres igen, ved en kommende opdatering fra Windows update. Derfor vil du også skulle skjule den derfra.
Dette er altså metoden til hvordan du midlertidligt eller mere og mindre permanent kan deaktivere notifikationen om Windows 10. Hvis du har behov for dette, kunne jeg godt tænke mig at høre grunden til at du ikke mener at Windows 10 er noget for dig. Skriv det gerne i kommentarerne nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

7 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Per Thomsen siger:

Jeg har prøvet Windows 10, og det er klart noget for mig – MEN det er ikke noget for mit grafikkort.
Irriterende at Microsoft mener, at min pc er klar til Windows 10, når AMD mener, at den ikke er! Radeon HD 4200 er legacy, og der er ikke noget at gøre ved den sag, så jeg må beholde Windows 7 (som jeg også er ganske godt tilfreds med.
Det eventyr kostede en recovery, men nu er alt ok, og jeg er en erfaring rigere. Nu vil jeg blot have den anmasende GWX popup stoppet permanent.

Ja, det er ærgeligt. Har du så fået fjernet notifikationen? Desværre er den jo ikke så nem at fjerne helt permanent – det kræver jo at man slår automatisk opdatering fra.

Benny Damborg siger:

Hej blogger. Kan du hjælpe med dette:
Min PC er næsten ny, men er leveret med Windows 7, som jeg gerne vil beholde, fordi mit tegneprogram Autocad 2011 kan ikke køre windows 10 (såvidt jeg har kunnet finde ud af).
MEN: Windows 10 notifikationen har selv hentet W-10, og nu kommer der igen og igen beskeder om, at computeren installeres med W-10 i løbet af kort tid, som angives i timer og minutter. Der gives mulighed for at udsætte dette til max 8 timer, hvilket jeg nu har gjort en del gange. For at undgå automatisk installation, har jeg været nødt til at “tvangslukke” computeren.
HVAD SKAL JEG GØRE ??? – Kan opdateringen spærres ? (altså ikke bare ikonet) ?
Mvh. Benny Damborg, Odense

Mikael Gersel siger:

Min PC har gennem længere tid forsøgt at opdatere til Windows 10 og mislykkedes hver gang. Senest kom den 87% ind før den ødelagde maskinen komplet. Jeg har nu brugt 4 hele dage på at få maskinen op at køre igen fra en fabriksinstalleret Windows 7 Pro.
Kommentar fra Microsoft, der er desværre ikke noget at gøre, beklager!!
Mvh Mikael

Josephine siger:

Kære Andreas.
Allerførst – mange tak fordi du deler din viden 🙂
Jeg fulgte dine anvisninger i går, fordi jeg syntes det er vildt irriterende at denne KÆMPE boks med opdateringen til Windows 10 fylder hele min skærm konstant.
Da min relative nye pc, har været en del på værksted og har mistet mine ellers så fede links og alt hvad der eller var på pcén, flere gange – orker jeg ikke pt. at skulle igennem installation af diverse programmer som jeg bruger dagligt. Derfor har jeg valg 10érn fra lige nu – derudover skal man jo også have tid/overskud til at sætte sig ind i den nye Windows ikke?
Da jeg i dag tændte pcén, sørme om den store boks dukkede frem igen?? Jeg har præcist afinstalleret, efter din anvisning og alligevel dukker den op igen…..

Hej Josephine!
Du er heller ikke den eneste der gerne vil vente lidt med Windows 10. Der har været nogle uheldige eksempler på at det ikke har virket så godt. Det er egentlig ikke fordi du skal bruge meget tid til at sætte dig ind i Windows 10, hvis du f.eks. har Windows 7 nu, fordi det minder meget om hinanden. Men der er jo altid ændringer, så det er kun en god ide at gøre det på et tidspunkt hvor man har overskud.
Grunden til den dukker op igen, er fordi det (desværre) kun er en midlertidlig løsning. Det er lidt forskelligt hvor længe den holder. Hvis man skal slå den helt fra, skal man slå automatiske opdateringer helt fra, da opdateringen ellers hentes igen. Ulempen ved det, er at det udgør en større sikkerhedsrisiko.

Anette Antonsen siger:

Tak Andreas :o)
Nu kan jeg endelig få afinstalleret invitationen til windows 10.
Lige da den kom frem installere jeg den, men mistede min lyd på computeren. Fik hjælp af computerudbyder til at komme tilbage på windows 8. Men har siden da kæmpet med den lille box :o).
Mvh Anette A

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x