TV2play i Windows 10 – derfor virker det ikke

Nogle har oplevet problemer med at få TV2 play til at virke efter de har opgraderet Windows 7 eller Windows 8 til Windows 10. Her kommer en løsning på problemet. 
TV2 play anvender til samtlige browsere det plugin der hedder Silverlight – lige med undtagelse af Google Chrome hvor HTML5 anvendes. Hvis man hidtil har anvendt Internet Explorer til at se TV2 play, vil man derfor opleve problemer efter opgraderingen til Windows 10. Dette skyldes at Internet Explorer erstattes af Microsofts nyeste browser Edge – og denne understøtter ikke Silverlight. Derfor kan man ikke se TV2 play med Edge i Windows 10.
Du har derfor følgende muligheder:

  • Anvende Google Chrome i stedet
  • Starte Internet Explorer specifikt ved at finde den i startmenuen. Husk at Edge er standardbrowseren – men Internet Explorer findes stadig i Windows 10.
  • Vælge menuen i Edge og vælge “Åben med Internet Explorer” hvorefter TV2 play åbner i Internet Explorer.

For nogle vil det stadig give problemer hvis man anvender Google Chrome. Her er løsningen følgende:
Indstillinger -> Vis avancerede indstillinger -> Under punktet System fjernes fluebenet ud for
“Brug hardwareacceleration, når det er muligt”.
Herefter burde det virke. Har du flere problemer er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

8 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jesper siger:

Kære Andreas tak for din artikel. Jeg har problemer med at få streaming til at virke med TV2Play i Google Chrome. Jeg har prøvet dit tip med at fjerne flueben v hardwareacceleration når muligt, men det virker stadig ikke. Chrome er helt opdateret! Nogle ideer? På forhånd tak. Vh. Jesper

Zeengraff siger:

Vedr. tv2play i win 10…
Når jeg åbner Explorer i win 10 i stedet for edge og vil se tv2 play så popper en sikkerhedsbox op og fortæller, at Silverlight vil åbne webindhold på min pc og giver mig mulighed for at tillade det eller ej.
MEN så fryser det hele og man kan så ikke tillade det eller lukke Explorer på almindeligvis, men skal ind i Windows jobliste og lukke det derfra….
Hvad gør jeg så…?
Jeg føler mig temmelig hjælpeløs….jeg kunne selvfølgelig afinstallere win 10 igen, men det skulle jo være det bedste styrsystem til dato ifølge mange IT-experter..
Mvh.
Claus

Hej Claus!
At afinstallere windows 10 er jo heller ikke en langsigtet løsning. Vi kan jo ikke blive ved med at bruge Windows 7/8. Så synes bestemt du skal beholde Windows 10.
Jeg vil anbefale dig at installere Google Chrome og køre det herfra. Google Chrome bruger HTML5 i stedet for Silverlight – og siden du har problemer med Silverlight er det en oplagt mulighed. Silverlight er formentlig udfasende, så det med tiden også vil være HTML5 fra Edge.
Mvh. Andreas

Zengraff siger:

Jeg ved godt at windows 10 er fremtiden pt.( der kommer e version 12,18 osv….), men microsoft kender godt til problemerne så hvorfor ikk´ bare laver en fælles version til streaming af live tv til tv2play, viaplay, canaldgital go, DR osv., som div. udbydere kan bruge.
Ved godt at du ikke styrer hvad microsoft laver, en når en dummie som mig kan tænke på det kan deres nørder vel også…. 😛

Det er rent faktisk ikke Microsoft du skal have fat i, men snarere TV2 play. TV2 play bruger i Internet Explorer Silverlight, men i Google Chrome bruger de HTML5. Man kan så spørge sig selv hvorfor TV2 play så ikke bare kører med HTML5 også i Internet Explorer/Edge, fordi HTML5 er også understøttet der. Og Silverlight er jo på vej ud. Så det er snarere mærkeligt at TV2 play ikke tilpasser deres afspiller til et nyere format der kan bruges.
Microsoft har jo sådan set bare lavet en browser der understøtter en vis teknologi, og så må det jo være op til udbyderne af streaming at tilpasse deres teknologi til de browsere som de ønsker skal benytte deres tjeneste. Så jeg mener faktisk at Microsoft er lidt uskyldigt her.

Bent Højstrøm siger:

Prøv Microsoft Edge!!!
Jeg har hele tiden haft problemer med TV2 Play både i Internet Explorer og i Chrome.
Nu har jeg så lige opdaget at det kører klippestabilt i Microsoft Edge.
Det er uden at have Silverlight installeret, så Edge afspiller tilsyneladende med HTML5.
Sørg for at have den nyeste version af Windows 10. (Version 1703 Build 15063.413).
Edge er efterhånden blevet meget effektiv, kører meget hurtigt og stabilt.

Tak for tippet 🙂

Julie siger:

Jeg kan se det er et ældre emne, men jeg er pludselig begyndt at få problemer med at afspille indhold på tv2play. Derfor opgraderede jeg til Windows 10 i håb om at det ville virke, men desværre ikke. Jeg kan se indholdet som et billede, men der er ikke nogen afspilningsknap, og det er uanset hvilken browser jeg åbner den i. Håber du kan hjælpe

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x