Hiper Bredbånd – Alternativ til Stofa?

Er du træt af Stofa bredbånd er for langsomt og ikke holder hvad de lover? Tjek den nye udbyder Hiper ud.

Jeg har været kunde hos Stofa i nu 7 år. Mest fordi det var den bredbåndsudbyder der var standard både hos min nuværende adresse, og min tidligere adresse. Men det er ingen hemmelighed, at jeg altid har oplevet Stofa som relativ ustabil og dette er et tiltagende problem.

Når jeg for eksempel sidder om aftenen og arbejder, hvor det eneste jeg bruger mit bredbånd til er at surfe på internettet, tager det nogle gange 1 minuts tid at loade en side. Det er lidt for sløvt, når jeg har købt en fiber bredbåndsforbindelse med 50/50 Mbit/s hos Stofa. Det hænger simpelthen ikke sammen.

Jeg har da også lavet flere målinger med en hastighedsmåler, som har vist hastigheder langt under 10 Mbit/s.

Hvad problemet eksakt er ved jeg ikke? Jeg har forsøgt at koble alt fra internettet og sætte en kablet forbindelse til én computer, men det er stadig et problem. Det svinger meget med hastigheden, så når det det ene øjeblik virker, kan det næste øjeblik svigte.

Jeg har også tidligere prøvet at kontakte Stofa Support, som ikke mener fejlen er hos dem. Når jeg nu har sat en kablet forbindelse til, kan jeg ikke se hvem der ellers kan have fejlen. Stofa har én gang tilbudt at sende en tekniker ud, men truer med at sende regningen for dette besøg til mig, hvis teknikeren ikke finder en fejl på deres side.

Problemet med den dårlige kvalitet af Stofa Bredbånd er derfor endnu ikke løst, og jeg leder derfor efter en mere stabil bredbåndsudbyder. Her er jeg faldet over den nyere udbyder Hiper.

Hvem er Hiper og hvad tilbyder de?

Hiper er en nyere bredbåndsudbyder, der i sin tid blev stiftet af folk, der har stor erfaring i bredbåndsbranchen i 2015. I dag er de opkøbt af TDC, men lever videre under navnet Hiper.

Hiper sælger kun bredbånd. De sælger altså ikke andre produkter.

Når jeg indtaster min adresse, kan jeg se at jeg kan vælge mellem to forbindelser hos Hiper, der sendes gennem mit Kabel TV stik (selvfølgelig uden at jeg behøver at have kabel TV).

  • En hastighed på 100/25 Mbit til 259 kroner pr. måned. Oprettelse koster 199 kroner.
  • En hastighed på 1000/60 Mbit til 339 kroner pr. måned. Oprettelse koster 199 kroner.

Tilsvarende betaler jeg hos Stofa 259 kroner for en 50/50 Mbit forbindelse. Her er upload hastigheden ganske vist hurtigere, men download hastigheden kun halvt så stor. Og det er ingen hemmelighed at download hastigheden er langt den vigtigste – specielt når du bruger dit bredbånd til at streame TV med.

Jeg kan altså få bredbånd via Kabel TV på Hiper. De sælger dog også bredbånd via telefonstik. Når jeg vælger bredbånd via Kabel TV, så følger der en Sagem Fast 3890V3 router med.

Har du prøvet Hiper eller har dårlige erfaringer med Stofa? Del gerne dine erfaringer med os andre nedenunder i en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Martin siger:

Jeg er en rigtig tilfreds kunde hos Kviknet. Jeg oplever deres Inteno router som meget stabil, og deres kundeservice er venlig og kompetent.
Jeg ved godt det hverken er Stofa eller Hiper.

Hej Martin. Tak for tippet, dem kendte jeg ikke. Mvh. Andreas

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x