Oversigt over bredbåndsudbydere i Danmark

Her kan du se en oversigt over de forskellige bredbåndsudbydere i Danmark. Listen kan du bruge til at finde ud af hvilke muligheder for bredbånd der er på din adresse.

De fleste kender nok de største bredbåndsudbydere, som Stofa, Yousee og Telenor. Men der findes faktisk en del forskellige bredbåndsudbydere i Danmark. Hvis du skal have bredbånd på din adresse, kan det være en fordel at pristjekke hvem der billigst engang imellem. I denne artikel vil jeg forsøge at lave en liste med de største bredbåndsudbydere i Danmark.

Bredbånd kan du generelt få enten gennem et antennestik, kabel-tv eller fibernet. Antennestik bredbånd kaldes også for ADSL og kabel-tv bredbånd kaldes også for COAX.

De fleste hustande – specielt de ældre hustande – har et telefonstik, fordi det brugte man jo til fastnet telefon i gamle dage. Et kabel-tv stik kræver som regel at din husstand er med i en antenneforening eller lign. og findes især i byerne. Fibernet er ved at blive mere udbredt over hele landet.

  • Stofa er en af de store bredbåndsudbydere der er ejet af energiselskabet SE. De tilbyder bredbånd via kabel-tv og fibernet.
  • Yousee er en af de største bredbåndsudbydere ejet af TDC. Du kan her få bredbånd via kabel-tv, fibernet og telefonstik.
  • Telenor tilbyder også bredbånd via kabel-tv og telefonstik.
  • Hiper er en nyere udbyder, der tilbyder bredbånd via kabel-tv, antennestik og fibernet.
  • Fullrate tilbyder bredbånd via kabel-tv.
  • Kviknet tilbyder bredbånd via kabel-tv og antennestik.

Der er de seneste år også kommet en fjerde bredbånd type frem, der ikke er nævnt i denne artikel. Det drejer sig om mobilt bredbånd, hvor du får bredbånd gennem 4G nettet. Ligesom mobildata du bruger på din mobiltelefon.

Hvis du kender en bredbåndsudbyder, som ikke findes på listen, er du velkommen til at skrive en kommentar nedenunder med en henvisning til dem.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Henrik siger:

Hej Andreas,
Læste lige din liste og kan se at du liste http://www.fullrate.dk kun er med Kabel-Tv.
Der er også Fiber samt alm telefonstik til rådighed.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x