Fastspeed Bredbånd – Mine erfaringer

Her kan du læse om mine erfaringer med skift af bredbånd fra Stofa til Fastspeed, som jeg bestilte til november 2019.

Jeg har haft Stofa Bredbånd efterhånden gennem mere end 7 år. Jeg har dog aldrig været helt tilfredse med dem, fordi de har aldrig leveret den hastighed de har lovet i praksis.

Ved Stofa har jeg aktuelt en hastighed på 50/50 Mbit Fiberbredbånd, som jeg giver 239 kroner for pr. måned. Det er sådan set okay, men i praksis hakker bredbåndet en del, og minder mig om de gamle dage hvor jeg havde et 56k modem. Jeg har før målt hastigheden ned til 6 Mbit, og det er jo uacceptabelt når jeg har købt 50 Mbit. Jeg har også tidligere kontaktet Stofa, men de siger bare at alt ser okay inde fra dem. Det kan jeg jo ikke bruge til så meget.

Der kan selvfølgelig være mange grunde til at hastigheden hos Stofa ikke er optimal, men da det faktuelt har været sådan har jeg længe ledt efter en afløser. Forleden så jeg så en reklame for Fastspeed, og det har nu ført til at jeg har bestilt bredbånd hos dem, til levering i november 2019.

Jeg har siden også gennemført et pristjek på bredbånd, som også viser at Fastspeed vil være billigst for mig.

Hvem er Fastspeed?

Fastspeed er endnu en af de her selskaber der konkurrerer med de store bredbåndsudbydere med billigt bredbånd. Selskabet er relativt nyt og er stiftet af Jens Raith, Morten Boe Andersen og Peter Mægbæk, der er tidligere aktører fra bredbåndsbranchen.

De har flotte anmeldelser på Trustpilot og har aktuelt knap 1400 anmeldelser med et gennemsnit på 5 stjerner ud af 5.

Hvad får man hos Fastspeed?

Jeg har bestilt Fastspeed bredbånd, hvor man får 1000 Mbit download og 100 Mbit upload for 249 kroner pr. måned. Lige nu har de gratis oprettelser og giver et gratis teknikerbesøg og router med.

Med andre ord altså en 20 gange højere hastighed for kun en tier mere pr. måned. Det syntes jeg var et forsøg værd, så det har jeg hermed bestilt.

Den router jeg vil modtage er Sagem Fast 3890V3, som blandet andet også anvendes af Yousee bredbånd. Den understøtter både en 2,4 og 5 GHz forbindelse. Man vil modtage routeren ca. en uge før.

Du skal som udgangspunkt have et kabel tv stik i din bolig. Nogle gange skal dette opgraderes til et hurtighastighedsstik og det er her et teknikerbesøg er nødvendig. Du vil få at vide ved bestillingen om der skal en tekniker til. Besøget er gratis.

Betalingen sker ved automatisk kortbetaling tre måneder forud, første gang når bredbåndet aktiveres. Bindingsperioden er på et halvt år efter oprettelsen, og kan efterfølgende opsige med en måneds varsel.

Hvordan er deres support?

En god support er altafgørende for en god oplevelse, når man skal have en bredbåndsudbyder. Jeg synes det er en god test for hvor nemt man kan få support, hvis man ser hvor hurtigt de svarer på en henvendelse.

Jeg bestilte Fastspeed bredbånd den 29. oktober. Jeg kom dog til at bestille bredbånd til en dato, hvor det ikke passede teknikeren skulle komme. Jeg havde derfor behov for at rykke datoen to dage. Det skrev jeg til Fastspeed, og jeg fik svar inden for 24 timer.

Til sammenligning skrev jeg samme dag til Stofa, for at opsige mit eksisterende bredbånd. Jeg har endnu ikke fået nogen bekræftelse på dette eller svar på min henvendelse, når vi ser bort fra autosvar.

Jeg er spændt på om jeg vil have bedre erfaringer med Fastspeed end jeg har med Stofa bredbånd. Hvis du har nogle erfaringer, må du gerne skrive om dem nedenunder i en kommentar. Jeg vil følge op på min oplevelse med Fastspeed i fremtidige artikler her på siden, når jeg modtager routeren og når bredbåndet kommer oppe at køre.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x