Billigste El-selskab 2019

I denne artikel vil jeg foretage et pristjek på forskellige el-selskaber i Danmark, og her fortælle dig resultatet. Se hvem der er det billigste el-selskab her.

Jeg plejer med jævne mellemrum at pristjekke el-priser. Formålet med dette er naturligvis at sikre at jeg til enhver tid har det billigste el-selskab. Derfor gør jeg det typisk hvert halve til hele år.

Når du vælger el-selskab, kan du som regel vælge mellem en fast el-pris og en variabel el-pris. Med en fast pris, kan du selvfølgelig regne med at prisen er stabil og du derfor kan regne med hvad du skal betale. Til gengæld kan du med variable priser udnytte at prisen også kan blive lavere. Som udgangspunkt skal du vælge fast pris, når el-prisen er lav og variabel pris når el-prisen er høj.

Min nuværende el-pris

Min nuværende el-leverandør er SEAS-NVE, som jeg valgte i 2018 da jeg sidst skiftede el-leverandør. Her er prisen 43,50 øre/kWh – eller 2,08 pr. kWh inkl. el-forbrug, transport, PSO-tarif og el-afgift til staten.

 • El-forbrug 43,50 øre/kWh
 • Transport 38,28 øre/kWh
 • PSO tarif 11,75 øre/kWh
 • El-afgift 114,25 øre/kWh
 • El-abonnement 45 kroner/kvartal
 • Netabonnement 131,25 kroner/kvartal
 • Betalingsgebyr 29 kroner/kvartal ved faktura eller 6,25 kroner/kvartal ved Betalingsservice

Med udgangspunkt i den pris jeg havde allerede, gik jeg altså på udkig efter en billigere pris. Nedenunder kan du se resultatet. Der hvor der skelnes mellem priser vest og øst for Storebælt, har jeg valgt Vest for Storebælt, fordi det er der jeg bor.

Hvem havde den billigste pris på Fast El?

Her er resultatet af min sammenligning på Fast El pris:

 • Ørsted 42,11 øre/kWh
 • Min nuværende pris (SEAS-NVE) 43,50 øre/kWh
 • Energi Fyn 43,66 øre/kWh
 • EWII 44,39 øre/kWh
 • OK 46,79 øre/kWh
 • SEAS-NVE 51,51 øre/kWh
 • SE 52,02 øre/kWh
 • NRGI 56,84 øre/kWh
 • SEF 60,45 øre/kWh

Hvem havde den billigste pris på Variabel El?

Her er resultatet af min sammenligning på Variabel El pris:

 • Ørsted 50,08 øre/kWh
 • Energi Fyn 51,94 øre/kWh
 • SE 52,40 øre/kWh
 • NRGI 52,44 øre/kWh
 • EWII 55,61 øre/kWh
 • SEAS-NVE 57,18 øre/kWh
 • OK 59,51 øre/kWh
 • SEF 63,25 øre/kWh

Resultatet af mit pristjek på El for 2019 var at kun én leverandør var billigere end min nuværende, nemlig Ørsted (det gamle DONG). Dem tænker jeg at kontakte mhp. at få en bedre aftale end nu. Den indhentede pris foroven på 42,11 øre/kWh er for en fast pris låst fast på 12 måneder. Men hvis jeg vælger at indgå en fast pris aftale over de næste 3 år, vil prisen kunne komme ned på 37,39 øre/kWh.

Kender du til andre el-leverandører, er du velkommen til at tilføje dem i en kommentar nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
B. Bernát siger:

Hej Andreas Hvorfor er Vindstød ikke med i undersøgelsen ?? Mht Ørsted, er der så ingen andre afgifter som man umiddelbart har overset , fx. abonnement eller afgift på skift fra Fast pris til variablel pris ,ud over de faste til Staten! Jeg synes det er meget uoverskueligt bl.a også fordi de forskellige fakturaer ikke umiddelbart er sammenlignelige..Jeg skifter af og til selskab Sidst til vindstød… og helt ærligt jeg kan ikke overskue om jeg har sparet noget!!! MVH Bernát

Hej Bernát.

Der er jo mange el-selskaber i Danmark, og til denne undersøgelse har jeg blot plukket nogle af de største ud. Her var Vindstød ikke med. Jeg kendte dem faktisk heller ikke.

Ved et opslag finder jeg en pris på fast el hos Vindstød på 28,75 kwh og på variabel el på 33,25 kwh. Det er sammenlignet med dem jeg har med i undersøgelsen en rigtig god pris. Desværre kan man kun binde den faste pris i 4 måneder, hvor det hos andre selskaber ofte kan ske op til 3 år ad gangen.

De priser der sammenlignes er jo enhedsprisen pr. kwh. Udover det kommer alle de andre takster som jeg nævner i starten, herunder også abonnement og afgifter. Der kan godt være forskel her, og fint at tjekke når man skifter, men det er jo ikke priser der varierer med forbruget.

Hvorfor er fakturaerne fra Vindstød ikke sammenlignelige?

Mvh. Andreas

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x