Nu får du kun én regning fra dit el-selskab

Hvis du har skiftet el-selskab fra dit standard-el-selskab har du oplevet at modtage to regninger for dit elforbrug. Det kan være forvirrende og gøre priserne uoverskueligt. Det er nu slut – fremover får du kun én regning.
Du har i mange år kunnet skifte el-selskab til det selskab der havde den billigste pris. Det er godt for konkurrencen på el-markedet. Desværre har det så været sådan at du modtog to regninger for dit el-forbrug: en fra dit el-forbrugsselskab og en fra distributionsselskabet. Du fik altså både en regning fra dem du har købt strømmen fra og fra dem der leverer strømmen frem til din bolig.
Det har været meget uoverskueligt, fordi du ikke så let kan gennemskue hvor meget du bruger i el og om du reelt har sparet noget ved at skifte selskab.
Det er der nu lavet om på. Fra 1. april 2016 træder Engrosmodellen på el-markedet i kraft. Den er en konsekvens af en lovændring helt tilbage til juni 2012, men som først træder i kraft nu. Lovændringen indfører at el-kunder fra 1. april kun skal modtage én regning for sit elforbrug. Regningen kommer fra forbrugsselskabet, der så giver pengene for distribution videre til distributionsselskabet.
Ændringen gør altså at du nu får et samlet el-forbrug og det gør det nemmere at overskue hvordan du skifter el-selskab. En god ide er at tjekke el-priserne en gang hvert halve år og tjekke om det kan lønne sig for dig at skifte selskab. Du bør både tjekke de forskellige prismodeller der findes inden for dit nuværende selskab, men også kigge på konkurrerende selskaber.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x