Spiller du online? Sådan vælger du det mest optimale bredbånd!

Dette gæsteindlæg er skrevet af Thomas Mørch Iversen der blandt andet står bag hjemmesiden Nemprogrammering.dk. Her vil han give tips til hvordan du vælger det rigtige bredbånd, når du spiller online.
Mange tror, at hvis man vil spille online uden problemer med lag, så kræver det en lynhurtig bredbåndsforbindelse.
Dette er dog ikke helt korrekt, da man sagtens kan få en rigtig god spiloplevelse, selvom man har en knap så hurtig internetforbindelse.
I denne artikel vil vi give dig en række tips til, hvordan du vælger en bredbåndsforbindelse der fungerer godt til spil online.

Dit bredbånd skal være stabilt

Det vigtigste, når du skal spille spil online, er at dit bredbånd er stabilt. Med stabilt menes der, at hastigheden helst skal være nogenlunde konstant og fremfor alt, så må det ikke komme og gå.
Svinger hastigheden på dit bredbånd, vil du måske opleve det velkendte lag. Er dit bredbånd så ustabilt at forbindelse helt forsvinder engang imellem, så risikerer du at blive smidt helt ud af spillet.
Noget af det mest stabile internet der findes er fiberbredbånd. Dog kan COAX-bredbånd der leveres igennem tv-stikket også sagtens bruges. Undgå mobilt bredbånd, da stabiliteten her er meget svingende og afhænger meget af, hvor du er placeret i forhold til en signalmast og antallet af andre brugere på 4G nettet.

Latency skal være så lav som muligt

Latency også kaldet ping, kan sætte i direkte forbindes med lag i spil. Forbindelser med en høj ping (omkring 90 ms), vil med sikkerhed give anledning til lag, mens forbindelser med lav ping (omkring 30 ms) ikke vil opleve lag.
Igen så er det fiber, der har de laveste ping-tider, mens forbindelser som ADSL og mobilt bredbånd har en ret høj ping.

Må jeg ikke vælge den billigste bredbåndsløsning?

Prisen skal som sådan ikke afgøre om bredbånd er godt til spil eller ej. Du kan sagtens finde det billigste bredbånd på markedet og stadig få en lav ping samt høj stabilitet. F.eks. kan du hos mange udbydere få en fiberforbindelse på kun 20-30 Mbit til en overkommeligpris. 20-30 Mbit fiberbredbånd er i mange tilfælde bedre end en 50-70 Mbit forbindelse af en anden type bredbånd, da stabilitet og ping bare er så meget bedre med fiber.
Du kan med fordel lede efter udbydere med hastighedsgaranti, da hastighedsgaranti ofte er et udtryk for, at udbyderen kan garantere dig en stabil hastighed – og så ved du i hvert fald, at stabiliteten er i orden.

Hvad med de andre spillere?

Desværre er der ikke meget at gøre, når det kommer til dine modstandere. Møder du f.eks. en russisk modstander, som sidder på en virkelig dårlig forbindelse, så kan dit fiberbredbånd være nok så godt, og du vil stadig opleve lag.
Der findes spilservere, som er opdelt efter bredbåndshastighed, og du kan med fordel vælge at spille her, hvis du gerne vil sikker på, at din modstandere har en lige så god internetforbindelse som dig selv.

0 0 votes
Article Rating

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x