Xtra-PC – Hvad er det og er det fup?

Måske du har set en reklame for Xtra-PC, der kan spare dig for at købe en ny PC? Læs hvad det er her og om det egentlig bare er fup.

Jeg har gennem tiden set mange fup-reklamer, hvor der ses reklamer eller tilbud som er for godt til at være sandt. Derfor er jeg generelt lidt skeptisk overfor den type reklamer. Jeg var for eksempel en af de første til at skrive om Den Danske Metode, der også var en fupreklame.

Forleden så jeg så følgende reklame, hvor jeg også blev lidt skeptisk, i hvert fald i første omgang:

Her skriver de altså, at hvis man køber denne Xtra-PC, så behøver man ikke købe en ny PC. Men er det egentlig rigtigt? Lad os kigge lidt nærmere på det.

Det sker der når du klikker på reklamen

Når du klikker på reklamen kommer du ind på URL adressen “https://thiswentviral.net/dk/ny-computer/?ad=389430010292&sites=X&gclid=EAIaIQobChMI9J-ttfDi5QIVNMe7CB19fApxEAEYASAAEgL5PPD_BwE”. Det synes jeg i sig selv er en meget suspekt URL adresse.

Siden man kommer ind på ser således ud:

En side hvor de storroser produktet og kommer med anmeldelser fra danskere der har prøvet produktet og kun kan anbefale det. Denne side minder mig faktisk om Den Danske Metode’s hjemmeside.

De skriver at hvis Xtra-PC bliver ved med at sælge så godt, så må computerforretninger lukke. Det lyder som noget værre vrøvl. Kunne du forestille dig at El-giganten eller Power var nødt til at lukke, fordi denne USB nøgle solgte godt? Nej vel.

Der er tale om et produkt, der får diverse computerforretninger, og forretninger inden for computerreparation, til at miste store indtjeningsmuligheder. Vi har talt med en repræsentant fra en af de specifikke, lokale forretninger, som, mens han opgivende rystede på hovedet, udtalte, at hvis dette produkt bliver ved med at sælge så utrolig godt, står forretningen over for at miste millioner af kroner og kan derfor blive nødt til at lukke til næste år. Han indrømmede samtidigt, at dette produkt kan spare kunderne for en masse penge.

Men hvad kan produktet egentlig? De skriver følgende:

Så, i stedet for at gå ud og købe en ny bærbar pc eller computer, bør du lige tage et kig på denne nye enhed, der er kommet på markedet for nylig. Den giver dine gamle, langsomme computere en gennemgribende renovering. Og det allerbedste er, at den er utrolig rimelig i pris!

Med andre ord lover de at denne USB nøgle skulle kunne give en “gennemgribende renovering” af din gamle langsomme pc. Og så kun angiveligt til 231,92 kroner. Endvidere skriver de:

Xtra-PC er et lille USB-stik, med høj ydeevne, som kan sættes ind i din computers USB-port. Inden for få sekunder, vil det gamle, langsomme styresystem (Windows eller Mac) blive tilsidesat og erstattet af et fuldt funktionsdygtigt Linux-styresystem, som er lynhurtigt og enkelt at anvende!

Og her kommer vi faktisk lidt nærmere ind på hvad Xtra-PC faktisk er. Tilsyneladende er det bare en USB nøgle med live Linux på. Vi kommer ind på lidt senere i artiklen hvad det er, og hvordan du kan lave sådan en selv. Det behøver du altså ikke købe Xtra-PC for at kunne.

Som prikken over i’et, så fremgår der i bunden en række kommentarer, som til forveksling ligner live Facebook kommentarer der er skrevet for nyligt. Men det viser sig at være et billede. Mange falske navne på personer der ikke eksisterer. Bare for at sælge produktet.

Der er på siden selvfølgelig også direkte links til hvor du kan købe enheden. Når du klikker på disse links, så tjener bagmændene penge. Disse links bringer dig til URL-adressen “https://getxtra-pc.io/offer-01/?lpid=757&utm_source=8852&utm_medium=db71eu352ho216&utm_term=465&utm_content=&utm_campaign=27&aff_id=8852&camp_id=27&sub_id=db71eu352ho216&req_id=2885eed880764839b0f1ff434960428d&contract_id=27&oid=465&device_type=PC&country_name=Denmark” som også er suspekt. Siden ser således ud og er en engelsk side med engelske priser, hvor man ikke rigtig kan se om shoppen er ægte.

Hvem står bag siden?

Men hvem står egentlig bag reklamen og siden? Hvem ejer domænet thiswentviral.net? Vi bemærker i hvert fald at det ikke er et DK-domæne og det derfor er sværere at spore sidens ejer.

Når jeg slår domænet op i WHOIS registret så står der følgende:

Domain name: thiswentviral.net
Registry Domain ID: 2089432824_DOMAIN_NET-VRSN
Registrar WHOIS Server: whois.namecheap.com
Registrar URL: http://www.namecheap.com
Updated Date: 2019-02-09T19:55:07.98Z
Creation Date: 2017-01-12T04:48:21.00Z
Registrar Registration Expiration Date: 2020-01-12T04:48:21.00Z
Registrar: NAMECHEAP INC
Registrar IANA ID: 1068
Registrar Abuse Contact Email: 
Registrar Abuse Contact Phone: +1.6613102107
Reseller: NAMECHEAP INC
Domain Status: clientTransferProhibited https://icann.org/epp#clientTransferProhibited 
Registry Registrant ID: 
Registrant Name: WhoisGuard Protected
Registrant Organization: WhoisGuard, Inc.
Registrant Street: P.O. Box 0823-03411 
Registrant City: Panama
Registrant State/Province: Panama
Registrant Postal Code: 
Registrant Country: PA
Registrant Phone: +507.8365503
Registrant Phone Ext: 
Registrant Fax: +51.17057182
Registrant Fax Ext: 
Registrant Email: 
Registry Admin ID: 
Admin Name: WhoisGuard Protected
Admin Organization: WhoisGuard, Inc.
Admin Street: P.O. Box 0823-03411 
Admin City: Panama
Admin State/Province: Panama
Admin Postal Code: 
Admin Country: PA
Admin Phone: +507.8365503
Admin Phone Ext: 
Admin Fax: +51.17057182
Admin Fax Ext: 
Admin Email: 
Registry Tech ID: 
Tech Name: WhoisGuard Protected
Tech Organization: WhoisGuard, Inc.
Tech Street: P.O. Box 0823-03411 
Tech City: Panama
Tech State/Province: Panama
Tech Postal Code: 
Tech Country: PA
Tech Phone: +507.8365503
Tech Phone Ext: 
Tech Fax: +51.17057182
Tech Fax Ext: 
Tech Email: 
Name Server: guy.ns.cloudflare.com 
Name Server: yolanda.ns.cloudflare.com 
DNSSEC: unsigned
URL of the ICANN WHOIS Data Problem Reporting System: http://wdprs.internic.net/

For more information on Whois status codes, please visit https://icann.org/epp

Vi kan se domænet er købt hos Namecheap og beskyttet med Whoisguard. Med andre ord har bagmanden betalt et lille beløb for at beskytte sine oplysninger, så det i stedet står som at være i Panama. Det er der egentlig ikke noget unormalt i, men det understreger at bagmanden ikke ønsker vi ved hvem han er.

Derfor skal du IKKE købe Xtra-pc

Der er ingen tvivl om at denne annonce er suspekt og det samme er den shop den leder hen til. Jeg ville aldrig købe noget fra den butik fra udlandet, hvor du ikke engang kan spore hvor den er og hvem der står bag den. Du risikerer aldrig at se dine penge igen.

Dette scam minder mig lidt om Den Danske Metode, fordi nogle bagmænd, der formentlig slet ikke kommer fra Danmark, har gjort meget ud af at fremstille en dansk hjemmeside for at virke troværdig.

Produktet er en helt almindelig USB nøgle med linux på. Det er der ikke noget specielt i. Hvis du køber en USB nøgle med USB 3.0 til ca. 50 kroner, så kan du gratis selv lave sådan en USB nøgle med Ubuntu Linux. Det har jeg blandt andet skrevet her om hvordan du gør. En fordel ved det er at det er ikke fup, det koster kun købet af en USB nøgle og du ved hvilket Linux der er på.

Og for lige at slå fast: En USB nøgle med Linux på laver ikke en gennemrenovering af din gamle computer. Det er rigtigt at mange gamle computere bliver hurtigere hvis du installerer Linux, men det behøver du ikke Xtra-PC for at kunne.

Jeg vil anbefale at du ikke rører Xtra-PC med en ildtang. Del gerne denne artikel med din omgangskreds inden de bliver snydt af denne reklame. Har du spørgsmål eller kommentarer må du meget gerne skrive en kommentar nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

20 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Viggo Laursen siger:

Hej i dette debat forum!
Min baggrund for at skrive i dette forum er:
23 år som serviceingeniør inden for IT, med speciale inder for fjernvarme/ forbrændings-anlæg, samt forsynings-anlæg.
Disse anlæg skal kunne køre 24/7 og helst i mange år, hvorfor driftssikkerheden og stabiliteten har været alt afgørende.

Mit arbejder var specielt rettet imod sikring af data, vedligehold af IT-servere, samt arbejdsterminaler, indenrigs såvel som udenlands. Alle disse maskiner startede med at køre Unix, men nogle fik senere Windows maskiner.
Dette gav os ingeniører meget mere at laver, da maskinerne har det med at ‘sande til’, og dermed blive meget sløve, hvilket de fleste jo nok har prøvet på egen privat-pc.

Sideløbende med mit job, har jeg privat brugt Linux af forskellelige Distro (navne på Linux’en).

Jeg er i dag pensionist, og hjælper andre ældre, der har problemer med de gl. (og såmen også nye) pc’er.
Her får de lavet en windows backup af eksisterende data, så disse senere kan overføres tilbage til maskinen, når jeg har lagt den om til Linux Mint. Når data er tilbageført til nyinstalleret maskine, lægger jeg en lille hjemmegjort kommandofil ind på deres skrivebord. Den skal bruges hver gang man slukker sin pc. Så opdateres der, ryddes op og
slutligt slukkes maskinen. Alt dette er gratis for den jeg hjælpe, da Linux Mint ER GRATIS. De ca. 4 timer jeg bruger er blot til egen fordel. Det holder mig selv igang. Jeg kan kun anbefale alle, der har en ældre pc, de finder for langsom eller i udu, til at kontakte deres lokal Ældresag IT-Support, og her forhøre sig, om der ikke skulle være en der har kendskab til installation og brug af Linux (Mint). Når det er denne version af Linux jeg har valgt, er det fordi, det er den version som i brugerflade og brug ligner Windows mest, og er nemmest for windows brugere at finde ud af. Der følger selvfølgelig Libreoffice pakke med (den er også gratis).
I øvrigt er det på denne platform kun de programmer der skal bruges, der bliver installeret. Dette spare jo en hulens masse plads, når man sammenligner med en windows angrebet pc. Og HUSK PÅ…. Alle programmerne er jo GRATIS.
Men på denne måde, er det altså selve den gl. pc som bliver genbrugt, og i de fleste tilfælde køre den væsenligt bedre med Linux, i forhold til med Windows. Og GLEM ikke at det er GRATIS
Tilbage til den blog som Andreas Andersen har skrevet:
DET ER ET FLOT STYKKE ARBEJDE, og set gennem min optik 100% korrekt.
Det er IKKE pc’en der bliver renoveret. Man får blot lov til at se og tilgå sine gamle datafilerne på sin gl. harddisk gennem et andet styresystem (Linux et eller andet, sikkert Puppy).

Det man betaler for XTRA-PC, er altså prisen for en USB-Stick ca. 50 kr + arbejdeslønnen, for at en eller anden har lagt en Linux på denne USB-Stick (man skal jo lige huske på at Linux’en er gratis).
Og har man først lavet en USB, er det meget enkelt, at lave en ISO fil kopi. Herefter tager det ikke engang et kvarter, at lave en ny USB til salg.
Forståeligt at de gerne vil lave og sælge disse USB’er, og der er intet ulovligt i det, alle kan tilrette en Linux og kalde den for deres egen, og så tage penge for det. Det må man godt.
Det er os, som brugere, der skal tænke os godt om. Personligt kommer jeg aldrig til at købe og eller bruge denne XTRA-PC. For det er IKKE en reperation/renovering af den gl. pc. der sker. Det er end ikke en smikning af det gl. lig.

Så til Bent Munch Andreasen kan jeg kun give Andreas ret og sige: Jeg tror ikke du skal kaste dig ud i at smide dine
gode penge ud på det køb.

Med Venlig Hilsen
Viggo Laursen

sagen er politi andmelt sodan skiv jeg til politiet

politi andmelse   bedraveri avdeling  på firma pc-xtra.dk  Cvr. 29711666 for at sælge en gratis  prudukt  og er open  linux  til at fuppe folk med  læs denne link   og forså alvoren i  fup triks som mange mensker bliver snyt verdag  
https://www.it-blogger.dk/xtra-pc-hvad-er-det-og-er-det-fup/  

Det sker der når du klikker på reklamen
Når du klikker på reklamen kommer du ind på URL adressen “https://thiswentviral.net/dk/ny-computer/?ad=389430010292&sites=X&gclid=EAIaIQobChMI9J-ttfDi5QIVNMe7CB19fApxEAEYASAAEgL5PPD_BwE ”. Det synes jeg i sig selv er en meget suspekt URL adresse. .. 
jeg mender bestemt at en real firma  skal  give sig tilkende
vem de er fra  med navn og adrasse og tellefon og mail  og stat de er fra
men her kan men ikke få noget som helt   kun  det er hemlidt  og  riziko folk kan ikke få
penge retur  vis ders prudukt ikke virker  og klage mulihed er der ikke mulidt real
men at spotte efter ders mail  lykkes det mig at finde ders mail
Andrew at Xtra-PC
når de register det i  Registrant Name: WhoisGuard Protected  betyder de at de gemmer sig vem de er  men kun er registeret i panama   det stinker af panama  bedraveri 
der kommer danskeren ind i sagen  

V./ Ole Tvede
Gl. Århusvej 19
8800 Viborg

Tlf.: 88 44 42 88
Cvr. 29711666
når men officelt spør   
siger  andrev at men ikke har avdeling i danmark  men det er i usa  
men vil ikke oplyse  vor fra adrasse de er fra 
Når jeg slår domænet op i WHOIS registret så står der følgende:
Domain name: thiswentviral.net
Registry Domain ID: 2089432824_DOMAIN_NET-VRSN
Registrar WHOIS Server: whois.namecheap.com
Registrar URL: http://www.namecheap.com
Updated Date: 2019-02-09T19:55:07.98Z
Creation Date: 2017-01-12T04:48:21.00Z
Registrar Registration Expiration Date: 2020-01-12T04:48:21.00Z
Registrar: NAMECHEAP INC
Registrar IANA ID: 1068
Registrar Abuse Contact Email: 
Registrar Abuse Contact Phone: +1.6613102107
Reseller: NAMECHEAP INC
Domain Status: clientTransferProhibited https://icann.org/epp#clientTransferProhibited 
Registry Registrant ID: 
Registrant Name: WhoisGuard Protected
Registrant Organization: WhoisGuard, Inc.
Registrant Street: P.O. Box 0823-03411 
Registrant City: Panama
Registrant State/Province: Panama
Registrant Postal Code: 
Registrant Country: PA
Registrant Phone: +507.8365503
Registrant Phone Ext: 
Registrant Fax: +51.17057182
Registrant Fax Ext: 
Registrant Email: 
Registry Admin ID: 
Admin Name: WhoisGuard Protected
Admin Organization: WhoisGuard, Inc.
Admin Street: P.O. Box 0823-03411 
Admin City: Panama
Admin State/Province: Panama
Admin Postal Code: 
Admin Country: PA
Admin Phone: +507.8365503
Admin Phone Ext: 
Admin Fax: +51.17057182
Admin Fax Ext: 
Admin Email: 
Registry Tech ID: 
Tech Name: WhoisGuard Protected
Tech Organization: WhoisGuard, Inc.
Tech Street: P.O. Box 0823-03411 
Tech City: Panama
Tech State/Province: Panama
Tech Postal Code: 
Tech Country: PA
Tech Phone: +507.8365503
Tech Phone Ext: 
Tech Fax: +51.17057182
Tech Fax Ext: 
Tech Email: 
Name Server: guy.ns.cloudflare.com 
Name Server: yolanda.ns.cloudflare.com 
DNSSEC: unsigned
URL of the ICANN WHOIS Data Problem Reporting System: http://wdprs.internic.net/

For more information on Whois status codes, please visit https://icann.org/epp

seld de danske aviser som  data bladet  er skeptisk over sodan fup triks  og gud vide vormange  danskeren har bedravet befolkning med at sælge en prudukt som kan gratis dovlodes fra internet  som data  avisen beskiver det 
https://www.it-blogger.dk/ubuntu-for-begyndere-2-download-ubuntu-og-lav-en-installations-usb-noegle/ 
jeg mender det er groft  bedraveri at folk tar  gratis linux   tar penge for noget de ikke har seld lavet  og  de tar penge for linux som er gratis at dowlode ned fra internet   de mensker tar jo penge på prudukt som de ikke seld har framstillet
her burte bedraveri avdeling gå  nind i sagen og stoppe  gernings mænd  for ikke at  tag penge for en produkt som de ikke ejer ..
så jeg  undra mig over vem er modtageren af de mange miion kr og  er han amerkaner med venli sjæl eller er det en med ondt tange med at finanser  terroisme i usa og i andra lande   gu ved  vem de er    derfor beder jeg jer at nolstille dise link  for ikke befolkning falder i en falsk felde  
link  1   https://pc-xtra.dk/   som danskeren medvirker til bedraveri  og han ejer ikke engang de programer 
V./ Ole Tvede    adrasse Gl. Århusvej 19  by  8800 Viborg  tell  Tlf.: 88 44 42 88  og samtidet oprattet som firma  

Cvr. 29711666   på prudoktet som han ikke ejer  og sælger til danske kunder 
og link  2   https://www.xtra-pc.com som er den som sælger  uden at  tilgen at give vem de er og ders officel data
der er noget lusk ved det firma  og burte tjekkes up med jers aliance  fra usa   cia ell fbi eller pentagon 

jeg hopper at borgerne har rat til at kende på en virksomhed når de køber en produkt
eller er en kopi var som det viser at er 100 prosent og de mensker snyder befolkning grovt sagt

Bent Munch Andreasen siger:

Kære Andreas Andersen – ganske kort! Er_Det værd at bruge tid på Xtra-PC? Man tilbyder 3 af “Slagsen” – er nogen af disse realistiske ? Jeg er ejer af en PC mærket COMPAC købt 22- 09- 2014. (Jeg har rundet de 85 år – altså en årgang 1934) – Men kan stadig tænke klart.
Venlig hilsen Bent Munch Andreasen

Hej Bent. Nej, det mener jeg ikke at det er hverken værd at bruge tid eller penge på. Du kan jo overveje at installere Linux direkte på din pc.

Poul Oluf Jeppesen siger:

Kære Bent Munch Andreasen,
Også jeg er ‘steget lidt i graderne’ 83 år og dertil EUR ING, der stadig har ‘fingeren på pulsen’. Mit speciale er Mediko-teknik!
Jeg var i færd med, at google en virksomhed på nettet… da annoncen pludselig dukkede op og – da man som udviklings ingeniør er nysgerrig af natur… gav jeg mig tid til, at læse hele materialet i gennem. Uha!
Det der gør mig mest trist og ked af det – er, at der dukker mere og mere ‘spam’ af den slags op, som mange uskyldige mennesker falder for, som Andreas Andersen dog fik navigeret sig udenfor, trods – som jeg, en relativ høj alder. Godt gået! skrevet på ‘nu-dansk’…
Med venlig hilsen.
Poul Oluf Jeppesen

Kirsten Harboe siger:

Hej,
jeg er en novice indenfor it, – en af de gamle – så jeg troede på dem der havde anprist produktet , og jeg købte en X-tra pc – og har fået tilsendt 2 stk usb-stik , men jeg tør da ikke bruge dem, – nu hvor jeg har læst, at jeg nok er blevet fuppet ? – ak, – hvad gør jeg. Har nogen prøvet usb’en ?

Ole Kristian Mose siger:

Hej Kirsten
Jeg finder det interessant at se en af disse. Jeg vil derfor gerne købe en af dem af dig og prøve at undersøge den nærmere.
Hvor bor du i landet?
Mvh
Ole

Kirsten Harboe siger:

Hej Ole,
Du er da velkommen til at få den ene af de 2 jeg købte. Jeg har i mellemtiden fået en ny pc – min gamle Windows kunne ikke mere.
Jeg håber så du fortæller alle os andre om hvad du finder ud af.
mvh
Kirsten

Ole Kristian Mose siger:

Det er fremragende. Og naturligvis vil jeg dele, hvad jeg når frem til. 🙂

Thorbjørn Søndergaard siger:

Tak for en ærlig artikel om Xtra-pc.
Jeg blev også præsenteret for en bannerreklame for produktet og blev nysgerrig på det, da jeg ligesom mange andre har et par gamle udtjente laptops liggende i skabet. Jeg tænkte dog det lød for godt til at være sandt, så jeg Googlede lige først for at se om nogen uvildige havde skrevet om det. Dér er denne blog faktisk det eneste pålidelige bud, jeg har fundet.
Bagmanden må virkelig have brugt mange penge på SEO og markedsføring for overalt er der urealistiske lovprisninger af produktet – også på Trustpilot og Amazon.
Nu får jeg gudhjælpemig også reklamen her på siden. Alle der er her, har jo søgt på ordet “Xtra-pc”. Det er smart hva.

Nå, men jeg ville egentlig spørge om noget generelt vedr. Linux, som jeg ikke kender ret meget til:

1) Hvis man først har anvendt en portable Linux installation fra en USB på sin PC (hvad enten man har købt sådan en Xtra-pc eller lavet den selv), er der så nogen vej tilbage igen? Jeg mener, vil computeren efterfølgende bare boote som normalt i Windows, hvis man glemmer eller undlader at indsætte USB-stikket? En anden IT-kyndig kommentator Viggo Laursen skriver f.eks. at han tager en backup af det tidligere Windows-miljø, før han installerer Linux, hvilket lyder meget fornuftigt. Men det får man jo ikke automatisk lavet med USB-løsningen.

2) Vil man kunne køre alle de samme gamle programmer på PC’en i Linux-tilstand, som man er vant til og man måske har betalt mange penge for at få installeret på sin Windows PC? Eller skal det være særlige Linux-udgaver? Én nævner f.eks. Libra Office, men hvad hvis jeg allerede har Microsoft Office installeret på harddisken?

Hej Thorbjørn!

Du har helt ret, de markedsfører det godt. Jeg tænker de har målrettet deres reklame via AdSense fra Google, hvorfor den vises på alle hjemmesider der viser AdSense reklamer (inkl. denne). Det betyder at den vil blive vist til alle, som Google’s algoritme spår kan være interesseret i den. Og det er du jo, eftersom du har søgt en artikel om det 🙂

Ift. dine spørgsmål:
1) Det er ikke nødvendig at lave backup. Du fjerner bare USB nøglen, og så starter alt som normalt.
2) Nej, det skal være Linuxudgaver. Men der findes Linuxalternativer til stort set alt. Du kan i princippet køre Office via Wine (En Windows emulator), men det kommer ikke til at køre så godt, så jeg vil klart anbefale LibreOffice. Jeg har skrevet en del artikler om Linuxalternativer til programmer. Er der nogle bestemte Windows programmer du søger? Evt. kan du tage et kig på min Ubuntu tutorial i 34 afsnit, der nævnes en del:

https://www.it-blogger.dk/ubuntu-for-begyndere-1-kom-igang-med-ubuntu/

Villy Nielsen siger:

Har en bofælle der bed på limpinden ..
Ville ikke skuffe ham, og han forstod ikke at ham havde købt noget gratis.. var så smart at han købte 2 da den næste kun kostede det halve og var dobbelt så stor 64 MB.. men når man ikke vil høre .. så han havde betalt over 80 usd.

Trust pilot er det største fusker selskab..
Der tager god betaling for at acceptere falske anmeldelser… se f.eks (bestsecurity.dk). som får mindst 50 positive anmeldelser. Om måneden .. se så (bestsecurity) istedet for med næsten kun negative anmeldelser..

Forbruger rådet og forbrugerombudsmanden arbejder på sagen med det fusker selskab ..

Man kan også søge på bestsecurity.dk på nettet
Og se deres metoder at stjæle fra mennesker der er svage it kyndig ….

Samtidig kan Trustpilots kunder selv vælge at slette dårlig anmeldeser..
Så giver sku ikke noget for trust pilot længere..

carsten nørskov siger:

jeg var selv tæt på at falde i men googlede og fandt hurtigt denne hjemmeside , så stort tak til andreas, fremover vil jeg tjekke din side oftere

Velbekomme, godt du kunne bruge det 🙂

Jeg takker også for dine råd!!

Tak Martin 🙂 Det er jeg glad for at høre

Ole Kristian Mose siger:

Hej Andreas. Super artikel!
Jeg kunne godt ønske mig at se en test af XTra-PC. Det er sandsynligvis en Linux-distro, som du skriver. Men derfor er det alligevel interessant at se om der faktisk er lagt lidt arbejde i, at gøre enheden brugbar/anvendelig. Er der det, er det jo egentlig et OK produkt. Jeg bruger selv en USB-Stick med Linux til forskellige opgaver, så ideen fejler ikke noget.
Hvis man var åben omkring hvad XtraPc faktisk bestod af, mener jeg heller ikke at 200-300 kr. for en klargjort installation af Linux på en USB-nøgle, er en voldsom pris.
Det største problem er for mig at se er i bedste fald, at køberne får noget andet, end de forventer. I værste fald, kan det jo være et usikkert system, der bliver anvendt til hacking i alle afskygninger.

Hej Ole!

Helt enig, vi savner også mere konkrete erfaringer med selve produktet. Hvis nogle selv har købt en Xtra PC, må de meget gerne skrive deres erfaringer. Gerne med detaljer om hvordan det kører, hvilken Linux distribution osv.

Når vi ser bort fra selve produktet, vil jeg dog også sige, at det er noget suspekte salgsmetoder de benytter. Både suspekte hjemmesider, falske anmeldelser og løfter om at gøre computeren hurtigere osv. Det i sig selv gør, at jeg aldrig kunne finde på at købe noget fra deres sider.

Mvh. Andreas

Martin siger:

De reklamerer også her på it-blogger https://ibb.co/j4VBgS0

Ja, det er rigtigt, det er fordi de reklamerer gennem AdSense. Det betyder at reklamerne kan komme ud til alle der anvender AdSense til at vise reklamer, hvilket er stort set alle hjemmesider, inkl. denne. Jeg har desværre ikke selv indflydelse på hvilke reklamer der vises, det vises på baggrund af en algoritme fra Google.

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x