Ubuntu for begyndere 28 – Installer en printer

I denne guide kan du læse hvordan man installerer en printer i Ubuntu.

Det er selvfølgelig vigtig at kunne installere en printer på dit operativsystem. I Ubuntu er det faktisk så nemt, så man næsten ikke behøver en guide til det. Alligevel har jeg i denne artikel kort ville beskrive det.

Det gode ved printere i Ubuntu er at du som udgangspunkt ikke skal bekymre dig om drivere. De findes stort set altid automatisk når du installerer en ny printer – jeg har i hvert fald aldrig prøvet at en printer ikke var kompatibel.

For at installere en printer, skal du først åbne Printer indstillingerne. Dem finder du ved at trykke på “Aktiviteter” (Super/Windows tasten) og søger efter Printere. Åbn herefter printerindstillingerne.

Nu trykker du på “Tilføj” og så søger Ubuntu efter printere i nærheden. Både printere der kan findes på WiFi og der er tilsluttet via USB. Vælg printeren for at installere den og wupti så er den installeret.

Hvis det skulle ske at Ubuntu ikke kan finde printeren, må du se om producenten af printeren tilfældigvis har lavet en Linuxdriver. Det er det ikke alle der har, men flere og flere producenter laver også drivere til Linux.

Du kan også åbne “Software og opdateringer” og så vælge fanen “Yderligere drivere”. Her vil Ubuntu søge efter Proprietære drivere, dvs. drivere der er lavet af eksterne producenter. Her er der også gode muligheder for at din driver bliver fundet.

Jeg håber dette gav en kort introduktion til hvordan printere installeres i Ubuntu. Har du ikke læst resten af denne Ubuntu tutorial kan du starte her. Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive en kommentar nedenunder. I næste afsnit skal vi se

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x