Ubuntu for begyndere 6 – Gode browsere i Ubuntu

Vi skal i denne tutorial se nærmere på de muligheder for browsere der findes i Ubuntu.

Hvis du har en favoritbrowser i Windows eller MacOS kan du i mange tilfælde også finde den i Ubuntu. Her skal vi se på de forskellige muligheder.

Hvis du ikke allerede har læst de tidligere afsnit i denne tutorial kan du læse om hvad Ubuntu er, hvordan du laver en installations-USB nøgle, installerer Ubuntu på en computer, installerer på en virtuel maskine og hvordan du får en officepakke i Ubuntu.

Men lad os kigge på de browsere der findes i Ubuntu.

Firefox

Firefox er standardbrowseren i Ubuntu og installeret med det samme du har installeret Ubuntu. Den er hurtig og nem at gå til og du kan faktisk også få den til Windows og Mac. Ja faktisk også til Android og iOS.

Firefox er en hurtig browser, men den største fordel er faktisk at de sætter privatliv i centrum. Google Chrome er jo også en god browser, men her bliver du i højere grad overvåget.

Google Chrome

Hvis du godt kan lide Google Chrome i Windows eller Mac, så kan du også få den til Linux. Du downloader den fra denne hjemmeside. Når du har downloadet filen dobbeltklikker du på den og installerer.

I det store hele virker Google Chrome på nøjagtig måde som i Windows og Mac.

Jeg vil blot lige nævne at du i Linux også kan downloade Chromium der er open source versionen som Google Chrome er bygget på. Den minder meget om Google Chrome. Du downloader denne fra Ubuntu Software.

Opera

Den norske Opera browser kan du også få til Linux. Du kan downloade og installere den via Ubuntu Software.

Brave

Brave er jo en browser skabt af dem der har lavet Firefox, og den er også rigtig god. Den sætter nok mest fokus på privatliv af alle de browsere der findes. Du kan downloade den på denne hjemmeside til Linux.

GNOME Web

GNOME har faktisk også en browser, som er integreret i GNOME. Denne er dog ikke installeret som standard, men kan gøres gennem Ubuntu Software.

Safari

Safari er browseren der anvendes som standard i MacOS og på iPhone. Hvis det er din yndlingsbrowser vil du desværre ikke kunne bruge denne i Linux. Prøv nogle af de andre alternativer.

Microsoft Edge

Microsoft Edge er i dag baseret på Chromium, og der er nu udkommet en betaversion til Linux, som du kan downloade her.

Microsoft Internet Explorer

Microsoft Internet Explorer findes ikke til Linux, men det er vist godt det samme for det er ikke længere en god browser og den er også udfaset i Windows.

Det var mine bud på gode browsere du kan finde i Ubuntu. Som du kan se er det mange af de samme browsere du også finder i Windows og Mac. Kender du flere gode browsere, må du meget gerne tilføje dem i en kommentar.

Fortsæt til næste artikel i denne tutorial som kommer til at handle om hvordan du installerer programmer generelt i Ubuntu.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x