Ubuntu for begyndere 10 – Få den bedste medieafspiller

I denne tutorial vil vi se på hvordan du installerer den bedste medieafspiller i Ubuntu, nemlig den der hedder VLC.

I dette afsnit af denne tutorial skal vi igen se på et must-have program til Ubuntu. Det drejer sig om VLC Media player, der er verdens bedste medieafspiller. Den findes i øvrigt også til Windows og Mac og du kan gratis downloade den her.

I Ubuntu findes der allerede en medieafspiller, der bare hedder Video. Den er en del af Gnome og den er udemærket.

Men VLC Media player er bare den bedste. Hvorfor? Den understøtter simpelthen stort set alle mediefiler der findes og har mange avancerede indstillinger. Vil du aldrig have problemer med at afspille film, så er det altså VLC du skal have installeret.

Det er nemt at installere VLC i Ubuntu. Du åbner bare Ubuntu Software og søger efter VLC. Så klikker du på “Installér” og indtaster password og efterfølgende enter. Herefter kan du åbne VLC:

Nu så vi jo for nogle afsnit siden hvordan Linuxterminalen fungerer, og du kan faktisk også nemt installere VLC med terminalen. Her indtaster du bare koden:

sudo snap install VLC

VLC er efter min mening et must-have program, og derfor vil jeg opfordre dig til at installere dette i Ubuntu. Nu er opfordringen i hvert fald givet videre og i denne guide har du set hvordan.

I næste afsnit skal vi se på hvordan du tilpasser den bootmenu, der starter op når du genstarter computere.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x