Ubuntu 20.04 har fået kodenavn og udkommer 23. april 2020

Madagascar Malagasy Fossa Carnivore Predator

Ubuntu 19.10 er netop udkommet, og derfor går udviklingen med Ubuntu 20.04 for alvor igang. Vi har nu fået kodenavn og formodet udgivelsesdato frigivet.

For få dage siden kom den seneste version af Ubuntu – den der hedder Ubuntu 19.10. Ubuntu udgives jo to gange årligt i april og oktober, og derfor kommer næste version i april 2020.

Hver version af Ubuntu har et kodenavn. Ubuntu 19.10 havde for eksempel navnet Eoan Ermine. Navnet består som regel af et adjektiv og et dyrenavn med samme bogstav. Og bogstavet skifter fra version til version. Det betydet at næste versions navn skal begynde med F.

Nu er navnet til Ubuntu 20.04 så udkommet. Den kommer til at hedde Focal Fossa. En Fossa er et kattelignende dyr, der er Madagaskars største varmblodede rovdyr.

Udgivelsesdatoen er endnu ikke officielt offentliggjort. Men de fleste gætter den vil komme den 23. april, fordi det følger mønstre fra tidligere udgivelsesdatoer.

Ubuntu 20.04 vil være den næste Long Term Support version (LTS version), og mange vil derfor skulle opgradere. Det betyder også at vi skal nok ikke forvente opdateringer, der er alt for eksperimentelle, fordi det er meningen det skal være en stabil version.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x