Sådan installerer du Google Chrome i Ubuntu

I denne artikel kan du læse om hvordan du får verdens mest populære webbrowser installeret på Ubuntu.
Google Chrome er verdens mest populære webbrowser, men alligevel er det Firefox browser der er installeret på forhånd i Ubuntu (og de fleste linuxdistributioner). Men heldigvis kan du let og gratis også installere Google Chrome på Ubuntu.
Du skal ikke søge efter Google Chrome i den sædvanlige softwareinstaller i linux, fordi du henter Google Chrome via en hjemmeside, ligesom du ville gøre i Windows og Mac. Så når du har installeret Ubuntu, åbner du Firefox og går ind på hjemmesiden for Google Chrome.
Her detekterer hjemmesiden at du kører Linux, og tilbyder dig den version af Google Chrome du skal downloade. Du skal dog vælge mellem om det skal være en .deb pakke eller en .rpm pakke, du skal downloade. Når det drejer sig om Ubuntu, skal du altid vælge .deb, fordi Ubuntu bruger Debians pakkesystem. Du kan også finde et direkte link her.
Så kommer nedenstående skærm frem, hvor du bliver spurgt om filen skal gemmes eller åbnes direkte. Du kan selvfølgelig vælge at gemme filen, og så dobbeltklikke på den bagefter, men jeg plejer faktisk at vælge “Open with Software Install”, fordi så åbner den med det samme download af filen er færdig.

Så kommer der en installationsguide frem til Google Chrome som du gennemfører, og så er Google Chrome installeret. Første gang du åbner Google Chrome spørger den om den skal være standard webbrowser. Da jeg bruger Google Chrome som standard, svarer jeg altid ja til dette.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x