Ubuntu for begyndere 22 – Installer LXDE/LXQT i Ubuntu

Her kan du læse om hvordan du installerer desktopmiljøet LXDE/LXQT i Ubuntu.

I de seneste 4 afsnit af denne tutorial har vi kigget på hvordan du installerer nye desktopmiljøer i Ubuntu. I afsnit 18 så vi på KDE Plasma, i afsnit 19 på Xfce, i afsnit 20 på Cinnamon og afsnit 21 på MATE. Nu skal vi se på LXDE/LXQT, der er et andet letvægtsdesktop.

Traditionelt set betragtede man Xfce som et letvægtsdesktopmiljø, men siden er der kommet flere til. Hertil hører blandt andet MATE, men også LXDE/LXQT som vi kigger på her. LXDE/LXQT er faktisk også hurtigere end både Xfce og MATE, så hvis du har brug for et let desktopmiljø, kan det anbefales.

Det er standard i den Ubuntu flavor der hedder Lubuntu. LXDE står for “Lightweight X11 Desktop Environment”, og den inkluderede det der hedder GTK 3. Fra 2018 blev det i Lubuntu skiftet ud med LXQT der står for “Lightweight X11 Qt”, der indeholder Qt i stedet for GTK 3. Ofte anvender man de to forkortelser for synonymer.

Hvis du vil installere LXDE/LXQT i Ubuntu, med alle de tilpasninger der hører til Lubuntu, skriver du følgende i terminalen.

sudo apt-get install lubuntu-desktop

Vil du installere ren LXDE/LXQT skriver du:

sudo apt-get install lxde

Herefter kan du skifte til LXDE/LXQT ved at vælge Lubuntu i loginskærmen, når du trykker på tandhjulet. Resultatet ser således ud:

Har du nogle spørgsmål til LXDE/LXQT, er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenunder. I næste artikel skal vi se hvordan man installerer Budgie i Ubuntu.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x