Ubuntu for begyndere 21 – Installer MATE i Ubuntu

Her kan du læse om hvordan du installerer desktopmiljøet MATE i Ubuntu.

I de seneste 3 afsnit af denne tutorial, har vi kigget på hvordan du installerer nye desktopmiljøer i Ubuntu, så du kan skifte imellem dem. I afsnit 18 kiggede vi på KDE Plasma, i afsnit 19 på Xfce og afsnit 20 på Cinnamon. Nu skal vi kigge på det desktopmiljø der hedder MATE.

MATE er jo det desktopmiljø der er med i den gren af Ubuntu der hedder Ubuntu MATE. Det opstod som en videreudvikling af det gamle GNOME 2, da nogle var utilfreds med ændringerne i GNOME 3. I dag betragtes det som et letvægtsdesktopmiljø, ligesom bl.a. Xfce.

Du installerer let MATE ved at åbne en terminal (CTRL+ALT+T) og skrive følgende:

sudo apt install ubuntu-mate-desktop

Herefter kan du logge helt ud af Ubuntu, vælge tandhjulet og herefter MATE for at vælge det desktopmiljø. Resultatet ser således ud:

Ubuntu med MATE fungerer rigtig fint, og du kan sagtens skifte mellem de forskellige desktopmiljøer du har installeret i Ubuntu. Hvis du har nogle spørgsmål, skriver du dem bare i kommentarfeltet nedenunder. I næste afsnit skal vi se nærmere på det desktopmiljø der hedder LXDE/LXQT.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x