Hvor meget tjener jeg på Adsense?

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Adsense er en rigtig god måde at tjene penge på nettet og jeg har brugt den rigtig meget til mine websider. Du kan bare koncentrere dig om at skrive noget godt indhold, og så finder Google selv ud af hvilke reklamer der bedst kan betale sig for dig at have på den pågældende side. Dette gør den udfra en algoritme, hvor den viser den reklame der passer bedst til din hjemmeside og bedst til den enkelte besøgende. Hvis din hjemmeside f.eks. omhandler anmeldelse af bøger, men din besøgende er interesseret i biler, så vil der godt kunne komme reklamer af biler og ikke bøger på din webside.

En af de spørgsmål jeg hører ofte, når man taler Adsense, er hvor meget man kan tjene på det. Dette har jeg tænkt mig at skrive lidt om her, så du kan overveje om det er noget for dig. Jeg vil også komme ind på nogle af de mekanismer der bestemmer prisen for hvad du får for en visning eller et klik på en reklame.

Ved Adsense får du betaling både ved visninger og ved kliks. Du får til gengæld ikke betaling pr. lead. Det er her Adsense adskiller sig fra affiliate marketing, hvor du ofte vil få betaling pr. lead eller salg og sjældne gange pr. klik.

Hvad konverterer godt?

Hvad der konverterer godt og dermed fører til en høj adsense indtjening, er en videnskab for sig. Følg med på bloggen her, for at få flere tips til hvordan du kan øge din adsense konvertering.

Men hvis jeg skal sige noget generelt, så gælder det om at skabe indhold til personer som er på jagt efter et hurtigt svar eller som er købeparate. Personer der er på jagt efter et hurtigt svar, kan f.eks. være hvis du laver en hjemmeside med hvilke skuespillere der spiller med i en film. Dette er et hurtigt svar du kan levere på din hjemmeside, og så er den besøgende færdig. Så er de klar til at se din reklame og følge den.

Købeparate personer er jo f.eks. personer der vil købe en DVD-film, hvor du så f.eks. skriver om denne. Så er de måske parate til at følge en reklame for hvor de kan købe DVD-film.

Personer der ikke konverterer godt er personer der er igang med at fordybe sig i noget viden, og dermed ikke ønsker at undersøge noget andet (f.eks. det der vises i en reklame). Det kan f.eks. være personer der er igang med at øve elektrontransportkæden. Disse er ofte ikke interesserede i så at klikke på en reklame, fordi de vil jo fordybe sig i noget viden. Derfor ville de kun være interesserede i at klikke på en reklame, der havde noget med denne viden at gøre.

Sådan fastsættes prisen

Den pris du får pr. klik eller pr. visning afgøres ved en slags auktion, og er dermed en balance mellem udbud og efterspørgsel. Det betyder at hvis du gør din side mere interessant at reklamere på, stiger efterspørgslen og dermed prisen.

Hvis du plastrer din side til med reklamer, vil det ofte føre til et fald i prisen, da udbuddet så stiger, uden at efterspørgslen følger med. Derfor kan det ofte ikke lønne sig at have mange reklamer på en webside. Hav en 3 bannere på en side fra Adsense (som også er det maksimalt tilladte), så er det fint.

Ellers handler optimering af adsense jo om at øge efterspørgslen. Det betyder du skal lave indhold, som fører til flere besøgende og konverterer godt, dvs. som kan føre til et salg for en annoncør på Adsense.

Så skal du tjene meget på Adsense, skal du lave websider der konverterer godt, dvs. som leder til salg for annoncører.

Hvor meget tjener jeg?

Siden det er en auktion, varierer indtjeningen enormt meget. Klikprisen kan variere alt fra ca. 1 krone til 20 kroner pr. klik. Visningsprisen varierer også, men den er så lille, så den bør du egentlig se bort fra. Det er klikprisen du skal tjene penge på.

Hvis du vil have en tommelfingerregel, som er meget generaliseret, men som ligesom giver et grundlag for hvad du kan forvente at tjene, så har jeg her en tommelfingerregel:

  • Du kan som regel regne med at tjene minimum 1-3 kroner pr. 100 visninger du kan generere.

Det betyder at hvis du kan få 100 besøgende pr. dag vil du tjene 30 kroner pr. måned. Men kan du få 10000 besøgende pr. dag tjener du 3000 kroner pr. måned.

Du vil få penge udbetalt fra Adsense, når du har tjent mere end 600 kroner.

Har du overvejet at vælge affiliate marketing i stedet? Se forskellene mellem adsense og affiliate marketing her.

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

5 Comments

  1. Rasmus Jakobsen 18. november 2016 Reply
  2. Alexander 13. februar 2017 Reply
  3. Carina 20. juli 2017 Reply
  4. Anders 21. august 2018 Reply

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *