Hvor meget tjener jeg på Adsense?

Adsense er en rigtig god måde at tjene penge på nettet og jeg har brugt den rigtig meget til mine websider. Du kan bare koncentrere dig om at skrive noget godt indhold, og så finder Google selv ud af hvilke reklamer der bedst kan betale sig for dig at have på den pågældende side. Dette gør den udfra en algoritme, hvor den viser den reklame der passer bedst til din hjemmeside og bedst til den enkelte besøgende. Hvis din hjemmeside f.eks. omhandler anmeldelse af bøger, men din besøgende er interesseret i biler, så vil der godt kunne komme reklamer af biler og ikke bøger på din webside.
En af de spørgsmål jeg hører ofte, når man taler Adsense, er hvor meget man kan tjene på det. Dette har jeg tænkt mig at skrive lidt om her, så du kan overveje om det er noget for dig. Jeg vil også komme ind på nogle af de mekanismer der bestemmer prisen for hvad du får for en visning eller et klik på en reklame.
Ved Adsense får du betaling både ved visninger og ved kliks. Du får til gengæld ikke betaling pr. lead. Det er her Adsense adskiller sig fra affiliate marketing, hvor du ofte vil få betaling pr. lead eller salg og sjældne gange pr. klik.

Hvad konverterer godt?

Hvad der konverterer godt og dermed fører til en høj adsense indtjening, er en videnskab for sig. Følg med på bloggen her, for at få flere tips til hvordan du kan øge din adsense konvertering.
Men hvis jeg skal sige noget generelt, så gælder det om at skabe indhold til personer som er på jagt efter et hurtigt svar eller som er købeparate. Personer der er på jagt efter et hurtigt svar, kan f.eks. være hvis du laver en hjemmeside med hvilke skuespillere der spiller med i en film. Dette er et hurtigt svar du kan levere på din hjemmeside, og så er den besøgende færdig. Så er de klar til at se din reklame og følge den.
Købeparate personer er jo f.eks. personer der vil købe en DVD-film, hvor du så f.eks. skriver om denne. Så er de måske parate til at følge en reklame for hvor de kan købe DVD-film.
Personer der ikke konverterer godt er personer der er igang med at fordybe sig i noget viden, og dermed ikke ønsker at undersøge noget andet (f.eks. det der vises i en reklame). Det kan f.eks. være personer der er igang med at øve elektrontransportkæden. Disse er ofte ikke interesserede i så at klikke på en reklame, fordi de vil jo fordybe sig i noget viden. Derfor ville de kun være interesserede i at klikke på en reklame, der havde noget med denne viden at gøre.

Sådan fastsættes prisen

Den pris du får pr. klik eller pr. visning afgøres ved en slags auktion, og er dermed en balance mellem udbud og efterspørgsel. Det betyder at hvis du gør din side mere interessant at reklamere på, stiger efterspørgslen og dermed prisen.
Hvis du plastrer din side til med reklamer, vil det ofte føre til et fald i prisen, da udbuddet så stiger, uden at efterspørgslen følger med. Derfor kan det ofte ikke lønne sig at have mange reklamer på en webside. Hav en 3 bannere på en side fra Adsense (som også er det maksimalt tilladte), så er det fint.
Ellers handler optimering af adsense jo om at øge efterspørgslen. Det betyder du skal lave indhold, som fører til flere besøgende og konverterer godt, dvs. som kan føre til et salg for en annoncør på Adsense.
Så skal du tjene meget på Adsense, skal du lave websider der konverterer godt, dvs. som leder til salg for annoncører.

Hvor meget tjener jeg?

Siden det er en auktion, varierer indtjeningen enormt meget. Klikprisen kan variere alt fra ca. 1 krone til 20 kroner pr. klik. Visningsprisen varierer også, men den er så lille, så den bør du egentlig se bort fra. Det er klikprisen du skal tjene penge på.
Hvis du vil have en tommelfingerregel, som er meget generaliseret, men som ligesom giver et grundlag for hvad du kan forvente at tjene, så har jeg her en tommelfingerregel:

  • Du kan som regel regne med at tjene minimum 1-3 kroner pr. 100 visninger du kan generere.

Det betyder at hvis du kan få 100 besøgende pr. dag vil du tjene 30 kroner pr. måned. Men kan du få 10000 besøgende pr. dag tjener du 3000 kroner pr. måned.
Du vil få penge udbetalt fra Adsense, når du har tjent mere end 600 kroner.
Har du overvejet at vælge affiliate marketing i stedet? Se forskellene mellem adsense og affiliate marketing her.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

10 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments

Hej Andreas, dejligt at finde et sted, hvor nogen forsøger at sætte tal på. Også selv om det ikke er 100% præcist, så gir det et indtryk.
Jeg har selv lidt reklamer på min egen side via Partner Ads, så nu vil jeg da overveje om der også skal lidt AdSense på.

Alexander siger:

Hej Andreas
Faldt over denne artikel da jeg søgte efter “bedste adsense hjemmeside” på google. Efter at have læst din artikel med håb på at se hvor meget du tjener, så blev jeg lidt skuffet. Du oplyser det jo ikke. Men det er skam også forståeligt nok.
Jeg er faktisk igang med at lave en ny hjemmeside, hvor jeg faktisk stærkt overvejer at oplyse min indkomst. Nu må vi lige se.

Carina siger:

Er adsense ikke ved at være en uddøende race efterhånden? Jeg synes ikke jeg ser adsensereklamer særlig tit på hjemmesider længere. Er det mon fordi affiliate er så meget større samt at flere og flere begynder at tjene penge på deres instagramprofiler

Anders siger:

Hej Andreas,
Jeg er nu også en smule skuffet over at se, at er ikke er nogle konkrete tal at finde i artiklen. Vil det komme op i fremtiden?
Jeg har selv en adsense hjemmeside oppe at køre, men jeg er stadig ikke sikker på at jeg har fået optimeret den tilstrækkeligt.

Mathias siger:

Hej Andreas
Hvor hurtigt efter opstart af en blog eller lign. vil du anbefale at introducere reklamer?
Kan man risikere at skræmme nogen væk?

Hej Mathias! Det gør jeg typisk med det samme, men jeg lancerer først bloggen, når jeg har en del artikler. Jeg lancerer ikke en blog, hvor reklamerne har overvægt. Jeg tror reklamer er en naturlig del af finansieringen af en blog, og dem der bliver skræmte væk af reklamer her, ville nok blive det alligevel når der kommer indhold.

Søren siger:

Hej Andreas
Tak for et godt indlæg.
“Du kan som regel regne med at tjene minimum 1-3 kroner pr. 100 visninger du kan generere.
Det betyder at hvis du kan få 100 besøgende pr. dag vil du tjene 30 kroner pr. måned. Men kan du få 10000 besøgende pr. dag tjener du 3000 kroner pr. måned”
Er det mig der ikke kan regne, eller vil 10.000 visninger på en dag, ikke give 30.000 kr. pr. måned? 🙂
Er det umuligt at sætte en forventet CPM pris på Adsense, hvis man går ud fra at køre med et banner pr. site?

Hej Søren! Tak skal du have 🙂 Nej, hvis du tjener 1 krone pr. 100 visninger og du har 10.000 visninger pr. dag så har du den dag tjent 100 kroner. På en måned med 30 dage vil det give 3.000 kroner. Altså Indtjening = Antal dage * Antal visninger pr. dag / 100 = 30 * 10.000 / 100 = 3.000 kr.

Rosa Wurtz siger:

Du kan bedst finde ud af, hvor meget du vil kunne tjene, ved at tilmelde dig og begynde at vise annoncer pa dine websider. Det koster ikke noget, der er ingen forpligtelser, og det er let at komme i gang. Tilmeld dig nu .

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x