Start på Affiliate Marketing og tjen penge online

Vil du gerne tjene lette penge passivt online? Så skal du IKKE vælge affiliate marketing. Affiliate Marketing er nemlig ikke passiv indkomst, som mange tror. Affiliate Marketing kræver hårdt arbejde og mange timers arbejde, hvor din timeløn er meget lavere end et lønnet arbejde.
Jeg har arbejdet med affiliate marketing siden 2012 og vil her komme med mine erfaringer til dig, der gerne vil igang med affiliate marketing. 

Hvad er affiliate marketing?

Ordet affiliate betyder “partner”. Meningen er også at du bliver partner med en række virksomheder og reklamerer for deres produkter på din hjemmeside, for til gengæld at tjene en lille smule for hver gang de sælger noget.
Fidusen er at du skaber en hjemmeside hvor du fokuserer på en niche. Denne hjemmeside tiltrækker så en masse besøgende og din opgave er så at få dirigeret disse besøgende videre til den virksomhed som er din partner. Her kan de så købe produkter fra virksomheden og du tjener en kommision på dette.
De nicheprodukter du præsenterer på din hjemmeside, er hyppigt kun et udpluk af virksomhedens produkter, og du hjælper derfor virksomheden med at fokusere på lige netop den niche og dermed tiltrække de kunder som de ikke selv ville have fået. At en virksomhed samarbejder med en affiliate marketer er derfor guld værd for virksomheden. Affiliate marketing er derfor en win-win situation.
De reklamer for virksomheden som du har på din hjemmeside, kan enten være et banner eller et link. De kan enten pege hen på virksomhedens forside eller en underside på virksomhedens hjemmeside.
Du tjener typisk penge:

  • pr. lead, som kan være en tilmelding, et salg eller lign.
  • pr. klik
  • pr. visning af et banner

Det mest hyppige i dag er pr. lead. Dette sikrer overfor virksomheden at de kun skal betale kommision når de faktisk sælger noget og at der på den måde ikke bare drives besøgende videre, som ikke bliver kunder.

Er affiliate marketing nemt?

Affiliate marketing er nemt. Man laver blot en hjemmeside og tiltrækker besøgende til den – enten via søgemaskineoptimering eller markedsføring. Så integrerer man bannere på hjemmesiden eller affiliate links, der peger på din partners hjemmeside. Og så er du igang.
Affiliate marketing kaldes også for passiv indkomst, fordi man kan sidde derhjemme og bare arbejde på sin hjemmeside, mens pengene triller ind på kontoen. Det er sådan set også rigtig, men jeg synes alligevel godt at ordet kan indikere at man stort set ikke skal lave noget for at tjene penge på affiliate marketing. Og det er forkert.
Det kræver timers arbejde at udarbejde en hjemmeside og bygge indhold på den som kan tiltrække besøgende. Det kræver også en masse arbejde at formå at lave siden, så du lokker de besøgende til at klikke på et banner, så du kan tjene penge.
Du skal regne med at lave en masse fejl, specielt i starten. Måske er den niche du har valgt allerede anvendt af så mange, så der er enorm konkurrence? Måske formår du ikke at tiltrække besøgende til din hjemmeside?
Nogle affiliate projekter kræver stort set intet arbejde og bliver en kæmpe succes, mens andre kræver mange timers arbejde og giver stort set ingenting. Det er den risiko man har som affiliate marketer.
Så hav ikke en forventning om at du allerede efter en måned kan droppe dit fuldtidsjob og leve af affiliate marketing. Det kan sagtens lade sig gøre, men det kræver hårdt arbejde. Mindst lige så meget arbejde som dit fuldtidsjob.

Hold budgettet lavt

En hyppig fejl mange begår ved affiliate projekter, er at de tror at man bare skal købe en masse temaer, fede plugins etc. og så får man pengene mange gange igen. Det er bare ikke nødvendigvis altid sandt.
Så start med at holde budgettet så lavt som muligt. Invester ikke flere penge i starten, end du godt kan tåle at miste. Når du så først har fået tjent nogle penge og fundet fidusen til hvordan man tjener penge, kan du begynde at investere i mere.
Mange vælger også at outsource opgaver som det første. Det er du naturligvis også nødt til hvis du ikke kan finde ud af at lave opgaven, men du får mere ud af projektet, jo mere du kan lave selv.

Find en niche

Det første du skal gøre er at få en ide – finde en niche. Fordi affiliate projekter handler om at finde den niche, som ingen andre har anvendt og som også er rentabelt. Husk på de to ting – et godt affiliate projekt skal både være med lav konkurrence og være rentabel. Alt for mange vælger affiliate projekter med lav konkurrencer, men uden at de er rentable.
Det er en god ide at vælge en niche der ligger inden for dine kompetenceområder. Hvis du godt kan lide at rejse, kan en rejseside f.eks. være en god ide. Hvis du ikke kan lide at lave havearbejde, er det ikke sikkert at havearbejde skal være din niche. Som regel skinner ens engagement igennem på ens affiliate side.
Når du har fået en ide, skal du først undersøge om den ide vil kunne tiltrække besøgende og om ideen i forvejen er blevet brugt en del. Skal dine besøgende komme fra Google, skal du kigge nærmere på søgeordsanalyse. Skal de komme fra sociale medier, skal du også her have en ide om hvordan du vil skabe trafikken.

Find et affiliate netværk

Når du har fundet din niche, skal du finde de virksomheder som du kan reklamere for på din hjemmeside. Du kan selvfølgelig vælge at kontakte forskellige virksomheder og høre om de vil betale dig for at reklamere for deres virksomhed. Det vil de dog ikke som regel, hvis du ikke har lavet noget i forvejen.
Derfor er et affiliate netværk sandsynligvis det første du leder efter. Det er et netværk der formidler kontakten mellem affiliate marketers og virksomheder der ønsker at reklamere på hjemmesider. Af danske affiliate netværk kan nævnes:

  • PartnerAds – et af de største og nok bedste affiliate netværk i Danmark. Indeholder mange virksomheder du kan vælge imellem.
  • Adservice – har også en del danske virksomheder.

Når du er tilmeldt skal du så finde den rigtige virksomhed der matcher med din niche. Det er også her du måske undersøger om din ide er rentabelt.
Hvis du ikke gider at vedligeholde reklamer hele tiden, eller har en hjemmeside som ikke er så meget en niche, kan det være at Google Adsense er et bedre valg. Det er ganske vist ikke teknisk set affiliate, men det er noget der minder om. Ved Google Adsense indsætter du bare en kode, og så sørger Google for at vise de mest relevante reklamer.

Køb domæne og webhotel

Det første du skal gøre er at investere i et webhotel og et domæne. Hvis det er til et dansk projekt, skal du som udgangspunkt vælge et DK-domæne.
Et webhotel koster ikke særlig meget. Det koster omkring 10 kroner pr. måned fra Unoeuro – to webhotel udbydere jeg godt kan anbefale.
Et DK-domæne koster kun 45 kroner pr. år. Dette køber du også hos Meebox og Unoeuro sammen med webhotellet. Samlet set koster et affiliate projekt faktisk under 200 kroner pr. år. Dem kan du nemt tjene ind igen.

Vælg WordPress

Man kan lave hjemmesider i mange forskellige systemer (CMS) – men jeg anbefaler dig klart at vælge WordPress. Det er verdens mest udbredte CMS og det kræver ikke større forståelse, end hvad der svarer til at anvende Word. Og det kan alle finde ud af.
Meebox og Unoeuro tilbyder at installere WordPress som en 1-click-install – dvs. du skal ikke røre en finger og det kræver kun minimale tilpasninger bagefter at få det op at køre.

Installer basis plugins

Der findes et hav af gratis plugins til WordPress. Nogle plugins er vigtige hvis du skal lave et affiliate projekt. Her tænker jeg især på:

Find også flere gode plugins til WordPress på denne liste

Anvend Google Analytics

Google Analytics er en gratis statistik-tjeneste fra Google til din hjemmeside. Her kan man holde øje med hvilke sider de besøgende ser, hvor de kom fra, hvor længe de var på dit site osv.
Statistik er guld værd for et affiliate projekt. Dette gør det muligt for dig at finpudse dit site, så du tjener flere penge. Det gør det også muligt at finde de ting der kan lønne sig på dit site – og så lave mere af dette.

Brug søgemaskineoptimering

Du kan ikke undvære Google til dit affiliate projekt – eller rettere de fleste affiliate projekter er afhængig af trafik fra Google. Derfor bør du sætte dig ind i søgemaskineoptimering (SEO) og anvende dette når du laver nye affiliate projekter.
Jeg vil ikke komme så meget nærmere ind på dette, da det nærmest er en videnskab i sig selv. Men sæt dig ind i de mest fundamentale ting omkring søgemaskineoptimering når du laver affiliate projekter.

Få inspiration fra andre

Der findes efterhånden en del affiliate marketers der glædeligt deler ud af deres erfaringer med affiliate projekter, til glæde for dig. Det er en god ide at følge med i nogle af disse ting, da de også kan være med til at give dig nogle gode tips og måske få dig til ikke at lave de samme fejl de har begået.
Der har f.eks. være en del forskellige affiliate konkurrencer i Danmark, hvor forskellige affiliate projekter konkurrerer om at være de bedste:

  • Affiliate DM – Danmarksmesterskab i affiliate marketing. En masse affiliate projekter konkurrerer om at vinde og de deler også ud af deres erfaringer.
  • Dogme Affiliate – var et projekt der kørte tidligere, hvor en gruppe affiliate marketers ville skabe en side til 0 kroner (undtaget domæne+webhotel) og se hvor mange penge de kunne tjene på denne.

Det kan også være en god ide at følge med i en række forums, hvor affiliate marketers befinder sig:

  • Amino – et iværksætterforum, hvor man også diskuterer en del affiliate ting.
  • Marketers.dk – et forum for affiliate marketers. Det koster ganske vist at være medlem, men de penge kan være rigtig godt givet ud.

Herudover er der en hel del dygtige affiliate og SEO folk, du bør stifte bekendtskab med. De ved en masse om affiliate marketing og SEO og deler ofte ud af deres viden. Se deres hjemmeside og følg dem på de sociale medier.

På mange måder kan man selvfølgelig sige at andre affiliate marketers er dine konkurrenter. Men da affiliate marketing handler så meget om nicher, så får du et meget større udbytte ud af at netværke med dine “kollegaer” end at betragte dem som konkurrenter.

Skriv for dine besøgende – ikke for din partner

Husk altid på at din besøgende kommer først – også foran din partner. Du skal lave godt indhold som er noget værd for dine besøgende. Du skal ikke bare lave en masse anmeldelser af de produkter din partner har, fordi det er dine besøgende næppe interesseret i.
Så skab noget unikt indhold som ikke allerede eksisterer og fokuser altid på at skabe noget godt for den besøgende. Sørg især for at skabe noget godt indhold til de besøgende, som konverterer godt, dvs. som klikker på dine reklamer, så du tjener penge.
Sørg nu også for ikke at plastre hele din side ind i reklamer. Du skal selvfølgelig have gode reklamer rundt omkring – men ikke så meget at det skygger for indholdet.

Giv ikke op

Ofte kan det tage måneder – ja faktisk år – at få et affiliate projekt til at give overskud og en fast indtjening. Mange giver op når de efter et par måneder stadig ikke kan se at projektet giver overskud.
Men ofte tager det lidt tid at bygge projektet op, så det bliver rigtig godt. Og først herefter begynder du for alvor at tjene penge på projektet.
Jeg håber dette gav dig en lille introduktion til hvad affiliate marketing handler om. Og ellers er det jo bare at sige, at du bare skal springe ud i det. Det er rigtig sjovt og kan sagtens blive en god forretning. Har du nogle spørgsmål er du meget velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

5 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Halfdan Timm siger:

Jeg er helt enig i din konklusion. Affiliate marketing er ikke nemme penge eller en passiv indtægt, du bare lige sætter op online. Det kræver mere. Men det er sjovt, når du har en side, der kører.
Tak for mention i øvrigt!

Ja, lige præcis. Affiliate Marketing er noget man skal gøre fordi det er sjovt. Og synes man det er sjovt, bliver man også god til det og kommer (forhåbentlig) til at kunne tjene penge på det 🙂

Super blog og meget interessant. Men er der efterhånden nogle tilbage som lever af affiliate marketing i DK?

Ja, det er jeg ikke i tvivl om. Affiliate Marketing er en god markedsføringskanal for virksomheder. Det afspejler sig også på den aktivitet der er inde i de enkelte affiliate netværk.

Utroligt som affiliate marketing er blevet populært, havde selv tænkt på at bruge mig eget domæne: https://dodsbo-hjelpen.dk/ men det virker ikke til der er så meget af hente der, så overvejer lidt at købe et nyt domæne om senge, men det virker til at konkurrencen er lidt større end ved dødsbo

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x