Forskel på Plex og Plex Server

Hvad er egentlig forskellen på Plex klienten og Plex serveren? Få svaret her, hvor vi gennemgår hvorfor en Plex klient ikke er det samme som en server.
Plex er virkelig gået hen og blevet et populært stykke software. Med Plex kan du helt gratis opsætte dit eget Netflix udfra de film du har liggende på computeren. Det kan for eksempel være du har overspillet alle dine DVD-film til en ekstern harddisk, fordi du hellere vil streame dem. Mange ville måske så se filmene ved at køre dem i en mediaplayer som for eksempel VLC Mediaplayer.
Men hvorfor egentlig ikke lave dit eget Netflix ud af filmene? Det gør at der kommer covers på, du kan søge i alle dine film, du har mulighed for undertekster og kategorisering og du kan se videre fra hvor du kom fra, hvis du afbryder en film undervejs.
Du kan nemt og helt gratis downloade Plex herfra. Ofte vil du også kunne installere Plex som app på for eksempel Playstation 4, iPhone, iPad osv.

Hvad er forskellen på Plex og Plex Server?

En af de vigtige ting at gøre sig sig klart er at der er forskel på det der bare hedder Plex og det der hedder en Plex server. Det der bare hedder Plex er en Plex klient, og den afspiller sådan set bare hvad en Plex server sender ud. Men det kræver en Plex server for at udbyde indholdet til de forskellige enheder. Klienten kobler nemlig bare op på en server. Den streamer ikke filmene ud.
Både Plex klienten og Plex serveren er gratis. Men Plex serveren kan kun installeres på NVIDEA Shield, en computer, en Mac eller bestemte typer af NAS harddiske. Men den kan ikke installeres på for eksempel Playstation 4.
Det der er installeret på Playstation 4 er ikke en Plex server. Det er en Plex klient. Den kan altså kun koble op på en Plex server, som så kører et andet sted fra. Så hvis du drømte om at lægge alle dine film på din Playstation harddisk og så streame herfra, så kan du godt give op igen.
Hvis du skal have Plex skal du først finde en enhed der kan have installeret Plex serveren og så installere den. Den indlæser alle mediefilerne, der ikke nødvendigvis skal ligge på samme computer. Det kan altså sagtens være en ekstern harddisk, hvor du har dine mediefiler.
Når du har installeret Plex serveren og den kører, så kan du gå igang med også at installere Plex app’en på de forskellige enheder.
 

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x