Hvad er et Access point?

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Et access point er én mulighed for at udvide dit trådløse netværk, og anvendes ofte af virksomheder til at gøre dette.

Når den trådløse routers signal ikke rækker længere, må man udvide den. Her findes der flere forskellige muligheder man kan gøre det. En af de muligheder som virksomheder oftere vælger, er at udvide netværket med et access point. Private hjem ville nok vælge en WiFi extender i stedet for.

Et access point er en enhed, som forstærker det trådløse signal, ved at modtage signalet fra routeren via kabel og så sende det trådløst ud. Der skal derfor forbindes et kabel fra routeren til access pointet. Fordelen ved det er at der så ikke går så meget af signalet tabt, som hvis det var en WiFi extender.

Når du udvider er netværk med en access point, så skal brugerne logge på samme netværk, som de skulle hvis det var routerens signal de opfangede. Et access point genererer derfor ikke et nyt netværk, men udvider det eksisterende. Faktisk kan du lave en router om til et access point, ved at slukke for den del der genererer selve netværket.

Hvorfor skal jeg vælge et access point?

En WiFi extender er en god løsning til hjemmet, fordi de undgår kabler og ikke nødvendigvis har det store problem med det signaltab der kan opstå hvis et WiFi sendes gennem flere enheder. Men for en virksomhed kan det være et problem, og så er et access point bedre.

En anden årsag er antallet af enheder der kan være koblet på samtidig. Med en WiFi extender er antallet af enheder ofte begrænset til omkring 20 enheder, mens et access point ofte kan håndtere op til 60 enheder samtidig. Det har en virksomhed brug for.

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

One Comment

  1. Christina Mouritsen 15. februar 2018 Reply

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *