Hvad er et Access point?

Et access point er én mulighed for at udvide dit trådløse netværk, og anvendes ofte af virksomheder til at gøre dette.
Når den trådløse routers signal ikke rækker længere, må man udvide den. Her findes der flere forskellige muligheder man kan gøre det. En af de muligheder som virksomheder oftere vælger, er at udvide netværket med et access point. Private hjem ville nok vælge en WiFi extender i stedet for.
Et access point er en enhed, som forstærker det trådløse signal, ved at modtage signalet fra routeren via kabel og så sende det trådløst ud. Der skal derfor forbindes et kabel fra routeren til access pointet. Fordelen ved det er at der så ikke går så meget af signalet tabt, som hvis det var en WiFi extender.
Når du udvider er netværk med en access point, så skal brugerne logge på samme netværk, som de skulle hvis det var routerens signal de opfangede. Et access point genererer derfor ikke et nyt netværk, men udvider det eksisterende. Faktisk kan du lave en router om til et access point, ved at slukke for den del der genererer selve netværket.

Hvorfor skal jeg vælge et access point?

En WiFi extender er en god løsning til hjemmet, fordi de undgår kabler og ikke nødvendigvis har det store problem med det signaltab der kan opstå hvis et WiFi sendes gennem flere enheder. Men for en virksomhed kan det være et problem, og så er et access point bedre.
En anden årsag er antallet af enheder der kan være koblet på samtidig. Med en WiFi extender er antallet af enheder ofte begrænset til omkring 20 enheder, mens et access point ofte kan håndtere op til 60 enheder samtidig. Det har en virksomhed brug for.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Christina Mouritsen siger:

Hejsa.
Jeg er en novice hvad angår router og andet it-udstyr!
Jeg har en router, en netgear R6300, men den kan ikke række helt ind til mine drenges værelser. Masser af brok over en langsom interforbindelse!
Så jeg købte en router mere, en tp-link TL-WR94ONsatte et Lankabel imellem de to routere, og så kørte det fint i ca. to timer, hvor vi kunne vælge at bruge den ene eller den anden router. Pludselig gik min gamle router i stå -kunne ikke se wifi-adressen og nu har vi samme problem -vi er for mange på samme router!
What to do???

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x