Udvid dit trådløse netværk med WiFi extender

Mange har problemer med at deres router ikke rækker, så det trådløse net ikke når ud i hele huset. Det kan en WiFi extender heldigvis råde bod på.
Det er altid en god ide når man skal købe en router til ens trådløse netværk, at købe en router der er stærk nok til at du har WiFi i hele huset. Det kan dog være svært at overskue nøjagtig hvilken router der skal til for at være sikker på det er nok.
Herudover sker det ofte at man får en router af internetudbyderen, og derfor ikke selv kan vælge hvor stærk den skal være. Så kan man selvfølgelig koble en ekstra router på, men et bedre alternativ er at udvide det trådløse netværk du allerede har.
Det kan man med en WiFi extender. En WiFi extender opfanger det trådløse netværk og streamer det ud i et andet område. Således kan man løbende udvide det trådløse netværk alle de steder hvor du synes der mangler signal.
Hvis du f.eks. har din router inde i stuen, kan det være at signalet ikke er så stærkt inde i soveværelset. Så kan du sætte en WiFi extender, så det udvides herind.
Et eksempel på en sådan WiFi extender er TP-link AC750 WiFi extender. Det elegnte ved denne er at du bare sætter den i stikkontakten, hvorefter den kan opfange dit trådløse net. Herefter kan du enten anvende det trådløse net den har udvidet eller du kan sætte et kabel direkte i extenderen, så du får et kabelbaseret netværk med den.
TP-link-AC750-Wi-Fi-Range-Extender
Extenderen fungerer med en såkaldt WPS knap. Det er en knap der gør det let for extenderen at tilkoble dit eksisterende trådløse net. Du trykker først på WPS knappen på din eksisterende router og herefter på WPS knappen på extenderen og wupti, så har de fundet hinanden.
Dette gør det meget simpelt at anvende extenderen. Sæt den i stikkontakten, tryk på WPS knappen på routeren og herefter på WPS knappen på extenderen og så virker det.
Det er derfor vigtigt også at undersøge om den router du har i forvejen har en WPS knap allerede, da du ellers ikke kan bruge denne knap til at forbinde routeren og extenderen.
Du kan købe TP-link WiFi extender her til omkring 449 kroner.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jesper Rasmussen
Jesper Rasmussen
5 år siden

Hej Andreas,
Findes der en wifi extender/repeater mm. som kun forstærker det oprindelige wifi signal uden at den skaber et nyt netværk eller skal man så have fat i access point?
Hilsen Jesper

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x