Test din internethastighed – sådan gør du

Er du i tvivl om du får det bredbånd du blev lovet af internetudbyderen? Se her hvordan du tester din internethastighed.
Bredbåndsudbydere sælger dig ofte en internethastighed, som de i praksis ikke kan overholde. Egentlig er det fordi, at den hastighed de sælger, ofte er en maksimal hastighed. Det er nemlig vanskeligt for internetudbyderen at kunne vurdere hvor høj hastigheden nøjagtig er i dit område. Når de sender bredbåndssignalet afsted fra centralen, sker der nemlig et tab undervejs, og så er det ikke altid til at vide hvor stort det tab bliver.
Som forbruger kan det dog være en god ide at teste bredbåndshastigheden, for at se om du får den hastighed du bliver lovet. Her findes der mange forskellige tjenester du kan bruge. Nogle af tjenesterne er skabt af internetudbyderne selv, men generelt kan du godt stole på resultatet. Prøv dog nogle forskellige og sammenlign resultaterne herfra.
Som fejlkilde er det vigtigt at vide, at den mest optimale test ville være hvis du var forbundet til din router med et kabel og der ikke er andre enheder i huset, der bruger bredbånd imens. Vælger du et trådløst signal eller er der flere enheder på, bliver testresultatet kunstigt lavere end det ellers ville have været.

Hvordan virker sådan en test?

Stort set alle tests fungerer på samme måde. De tester hvor hurtigt hastigheden er ved download af data og upload af data. Dette fungerer ved at sende en datapakke afsted og så måle hvor lang tid der går.

Hvor finder jeg sådan en hastighedstest?

Jeg har her fundet forskellige tests du kan bruge til at teste din bredbåndshastighed. Prøv de forskellige, og skriv endelig i en kommentar nedenunder om du får den hastighed din udbyder har lovet.

Det er nogle af de tests jeg har fundet. Hvis du ikke får den bredbåndshastighed du fik lovet, så skriv gerne nedenunder resultatet af din test og hvilken udbyder du har.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x