Anmeldelse af Sony Playstation 4

Sony Playstation 4 er nu snart 2 år gammel og er blevet en meget stor succes. Vi kigger lidt nærmere på den populære spilkonsol og hvorfor du skal have den.
Playstation har altid været en af de mest populære spilkonsoller. Køber man en Playstation holder den i mange år og dens ydeevne vil også være på toppen i mange år. Nu om dage er den også kombineret med en blueray afspiller, så skal du alligevel have en ny af den, kan du jo overveje en Playstation.
Den nye Playstation 4 solgte hele 1 million enheder inden for de førse 24 timer efter lanceringen i USA. Her nu snart to år efter er der solgt over 24 millioner enheder. Det er faktisk dobbelt så meget som Xbox One har solgt i samme periode, så der er ingen tvivl om at den nye Playstation er populær.
Playstation 4 har bedre grafik end Xbox One og mere end 32 gange mere RAM i forhold til PS3.

Hardware specifikation

Processor, hukommelse og grafik

PS4 er forsynet med en 8-kernet x86-64 AMD “Jaguar” CPU (Ja, du hørte rigtigt – 8-kernet :-)). Den har også en 1.84 teraflop GPU baseret på AMD’s Radeon grafik teknologi. Der er 8 Gb GDDR5 RAM.

Lagerplads

Enheden er forsynet med indbygget 500 Gb harddisk, hvilket er fint. Det er også muligt selv at erstatte denne med en større harddisk, hvis man har lyst til det. Dette kan du, ifølge Sony, endda gøre uden at ødelægge garantien.
Her til Juli er der også kommet en version af PS4 med hele 1 Tb hardddisk.

Drev og porte

PS4 har ligesom PS3 en indbygget blueray afspiller. Herudover findes der også USB3 stik på enheden, der bl.a. kan være med til at oplade dine trådløse controllere, selvom enheden er slukket.
Ellers har PS4 en HDMI port til at tilslutte fjernsynet, en ethernet port til at tilslutte netværk og en indgang til et PS4 kamera du kan købe ved siden af.

Størrelse

PS4 har størrelsen 275 x 53 x 305 mm, hvilket gør den mere kompakt end Xbox one. En af de gode ting er også at i denne lille størrelse er strømforsyningen indbygget i kabinettet, i stedet for at være en ekstern enhed, som i Xbox one som kan fylde og falde ned ad bordet.

Netværk

PS3 har en trådløs 802.11 b/g/n WiFi forbindelse og herudover bluetooth til at holde controllerne trådløse. Dette tager naturligvis lidt strøm og det er netop derfor det er godt at PS4 har USB 3 til løbende at lade dem op igen.

Generel vurdering

Ifølge Sony leverer den nye PS4 en præstation der svarer til 10x den vi så på PS3. Den er en skarp (og bedre) konkurrent til Xbox One og hvis du skal have en spilkonsol med god grafik og en ordentlig ydeevne er det altså PS4 du skal købe lige nu.
En anden god feature er at man kan købe spil gennem PS4 og endda begynde at spille dem, inden at de er downloadet færdig (ca. efter en time). Du kan også få en app til din Android smartphone og herfra igangsætte en download.
Så hvis du leder efter en spilkonsol til dig selv eller dine børn, synes jeg du skulle kigge nærmere på PS4. Jeg har ikke fortrudt købet af denne spilkonsol og dens ydeevne er bestemt på toppen.
Køb Sony Playstation 4 her.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

3 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Anton siger:

For nylig fik jeg mulighed for at prove den nye sony playsation 5 og jeg ma sige.

Liva Andresen siger:

Sony Playstation 4 er et imponerende stykke hardware! Den har et stort udvalg af funktioner, herunder kraftfuld grafik, nem adgang til et stort bibliotek af spil og en unik controller, der giver mulighed for ekstra præcision. Jeg har brugt den i et par uger, og indtil videre er jeg virkelig imponeret – man kan virkelig mærke forskellen mellem denne og den ældre generation af konsoller. 

Bemærk: Jeg vil give dig en god artikel om den nyeste Playstation 5, hvis du er interesseret, bedes du kontakte mig via e-mail.

Andreas Andersen siger:

Ja Liva PS4 er en virkelig god spillekonsol som efterhånden har kunnet leve i mange år. Den er efterhånden 10 år gammel og alligevel er det en god spillekonsol. Det bliver spændende at se om PS5 bliver lige så populær, men synes stadig den er noget dyr i prisen.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x